Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nehéz vigyázni rájuk

Nehéz vigyázni rájuk Kovászna megye

Új, modern játszótereket tervez a sepsiszentgyörgyi önkormányzat felszerelni a már meglévő, de leromlott állapotúak helyére. A városi tanács legutóbbi ülésén öt ilyen új játszótér megvalósíthatósági tanulmányára bólintottak rá a tanácsosok, ezek összköltségvetése 15,2 millió lej.

Hirdetés
Hirdetés

Az új játszótereket innovatív megoldások és különleges dizájn jellemzi majd, környezetüket is rendezik, zöldövezeteket, sétányokat alakítanak ki, megoldják az esővíz-elvezetést. Ha a meglévőknek az is felróható, hogy nincsenek elhatárolva környezetüktől, az utcától, a későbbiekben ezt is orvosolják, sőt, gumiszőnyeg is kerül a játékszerek alá a kavicsozás helyett. A játszótereket a Cone Landscape Studio tájépítészeti cég tervezte, kérésre szem előtt tartva, hogy a mozgáskorlátozottak számára is tartalmazzanak elemeket, és a homokozók naptól védettek legyenek.

Öt helyszínen újítják fel a játszótereket: az Ifjúság sétányon, ahol a dokumentáció szerint 2276 négyzetméteren dolgoznak majd; ennek költségvetése közel 3 millió lej. Továbbá az Otthon sétányon, ahol több mint másfél millió lejből 758 m²-es felületű játszóteret alakítanak ki, az 1918. december 1. úton (1569 m² – 3.060.673 lej), a Gyöngyvirág utcában (3988 m² – 4.374.888 lej) és a Lendület sétányon (652 m² – 1.779.000 lej.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.