Felhívás!

„Oltással védekezhetünk!”

„Oltással védekezhetünk!” Kovászna megye

A héten rajtolt az influenzafertőzések követése Háromszéken. A megyebeli háziorvosok heti rendszerességgel jelentik majd az influenzás betegek számát, korosztályát, a betegség súlyosságát, a megyei közegészségügyi igazgatóság szakemberei pedig összesítik, elemzik ezeket.

Dr. Sánta Ferenc, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügy főorvosa kérdéseinkre elmondta, a napokban rajtolt az influenzások követése, az adott járványügyi helyzetben pedig rámutatott arra is, hogy ez a betegség legyengíti a szervezetet, ezért is fontos figyelemmel kísérni az esetek számát, fejlődését, továbbá elejét venni a gócpontok kialakulásának.

– A minisztérium elenyésző számú ingyenes, influenza elleni oltóanyagot osztott szét országszerte. Tudomásom szerint körülbelül tíz ilyen oltás jut háziorvosonként. Az orvosok is meg vannak lepődve ezeken a kis számokon, kényelmetlen helyzetbe kerültek, hiszen fel kell állítsanak egy kritériumot, hogy kinek, miért adják be az oltásokat. Megbízható információk szerint idén Európában megkésett a grippe: ez örvendetes, mert van még idő felkészülni a védekezésre – magyarázta Sánta, az influenza elleni oltóanyagok fontosságára hívva fel a figyelmet.

Elmondása szerint senki nem tudja előre, miként reagál az influenzafertőzésre, arról nem is beszélve, hogy a legyengített szervezetet a koronavírus is könnyebben megtámadhatja, így ezt az óvintézkedést, a védőoltás beadását meg kell tenni mihamarabb.

– Jómagam is évek óta sikeresen használom az influenza elleni oltóanyagokat, családom, saját egészségem érdekében – összegzett.

Tudni kell azt is, hogy az influenza elleni vakcinát október végéig érdemes beadatni, még a járvány várható tetőzése előtt, mivel mintegy két hét szükséges az oltóanyag nyújtotta immunitás kialakulásáig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 30., 13:39
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Azért vannak akik megvennék az oltást, mert rizikó faktoros betegséggel élnek, de az Egészségügyi minisztérium még ezt sem tudja biztosítani. Hát beadatnánk, de honnan szerezzük meg…