Hirdetés
Hirdetés

Balázs Attila értékelője

Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Szövetség polgármesterjelöltje nagy reményekkel vágott bele a választási kampányba, de végül csak 1446 szavazatott sikerült szereznie, ami a voksok mintegy 30 százalékát jelenti. Arra kértük, röviden értékelje a helyhatósági választások eredményét.

Hirdetés
Hirdetés

– Elsőként szeretnék köszönetet mondani minden egyes céhes városbeli lakosnak, aki megtisztelt a bizalmával, és az én nevemre ütötte a pecsétjét. Elfogadjuk az emberek döntését, a vasárnap született eredményt – szögezte le Balázs Attila. – Ugyanakkor, a továbbiakra nézve tudatom mindenkivel, hogy bármi is történik Kézdivásárhely Helyi Tanácsában, amit megszavaznak, az rajta lesz a Facebook-oldalamon. Minden alkalommal ki fogom kérni az embe­rek véleményét, mielőtt voksolok, négy éven át folyamatosan tartom majd a kapcsolatot azokkal, akik bizalmat szavaztak nekem, hiszen felelősséget vállaltam azért, hogy az ő véleményüket is figyelembe vegyék a döntéshozatal folyamatában. Élni fogok azon törvényes jogommal, hogy a tanácshatározat-tervezeteket azok megvitatása előtt 5 nappal kézhez kapjam, és közzé is fogom tenni közösségi oldalamon – ígérte.

Kérdésünkre, hogy minek tulajdonítja azt, hogy a román pártok kézdivásárhelyi szövetsége végül is őt támogatta (az EMSZ listájára és a pártszövetség listájára adott szavazatok majdnem pontosan megegyeznek a Balázs Attilára adott szavazatok számával – szerk.), annyit válaszolt, erről nem volt tudomása.

„Amennyiben így van, nyomatékosan mondom, hogy én minden egyes rám szavazó kézdivásárhelyi polgárt képviselni kívánok, függetlenül attól, hogy milyen anyanyelvű vagy milyen nemzetiségű, ezt a kérdést nem kell elvinni nacionalista irányba” – fogalmazott. Magát a választási vereséget nem kívánta kommentálni, mint ahogy esetleges konzekvencia-levonásról sem beszélt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 30., 10:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ami Szentgyörgyön orvoslásra váró probléma, (lásd Erdélyi András jegyzetét) az Kézdin megvetendő, számonkérendő bűn. Most akkor kell a román kisebbségnek képviselet, vagy nem?

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 30., 10:07
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Kell a román képviselet. Ha valahol ahol 25% magyarság van és nem kapnának helyet a tanácsban, akkor siránkoznánk, nem? Legyen ez és Marosvásárhely példa a szemünkben: széthúzással csak veszíthetünk. És nem arról van szó, hogy szeretem az RMDSZ-t, de nagyon nagyon úgy néz ki, hogy csak összefogva, egy (remélhetőleg megújuló) szövetség segítségével tudja a magyarság megtartani a képviseletét az olyan helyeken, ahol nincs egyértelműen többségben. Könnyű itt szabadság harcoskodni, de ugyanez már nehezebb szórványban vagy országos szinten.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 30., 11:44
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Eddig is megoszthattad volna drága Pescula a határozattervezeteket, főleg amiket az EMNP nagytudású tanácsosai nyújtottak be elfogadásra. Most se késő, gyere oszd meg nyugodtan miket javasoltatok tervezet formájában az elmúlt 8 évben, akár a megyei akár a helyi tanácsban! Még drukkolok is neked, hajrááá!

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 30., 19:45
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Nem fog ő se osztani se szorozni a tanácsba esetleg fog érthetetlenkedni és süketelni de egy javaslatot benyujtani na azt nem ahhoz ő kis senki.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 30., 17:13
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kérem, egyszer, kétszer, huszonkétszer elmegy ez a peszkulázás, de nyolcvankettedszer már pszichiátriai eset. Menjen sétálni, a hűvös, nedves levegő jót tesz.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 30., 19:46
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem is tudom hogyan lehet menvezni az előbbi hozzászólót Uramnak nem ! Embernek nem! Mert hiányzik belőle az a 7 év otthoni nevelés. Az ilyen alakokat inkább a puhatestuek vagyis a gerinctelen csoportjába sorolnám. Kinek képzeli magát, hogy egy embert nem a néven szólít már több ízben!! Szégyellje magát.!!! Amúgy ha valakinek valami mondanivalója van ne elbujva irogasson, hanem legyen bátorsága és vállalja a nevét, nézzen szemben Balázs Attilával. Attila kiallt nem bújt el mint ön!! A hitvány férgek bújnak el!!! A gerinces ember vállalja a nevét !!