Felhívás!

Nyolc növényzettüzet kellett oltani a hétvégén Kovászna megyében

Nyolc növényzettüzet kellett oltani a hétvégén Kovászna megyében Kovászna megye

Az elmúlt hétvégén a katonai tűzoltók beavatkozását igénylő 12 tűzből nyolc száraz növényzetben és növényi maradékokban keletkezett. Ilyen beavatkozások voltak Sepsiszentgyörgyön, Gelencén, Csernátonban, Uzonban, Árapatakon és Erősdön – közölte a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Sepsiszentgyörgyön pénteken az Erdő utcában gyulladt be az aljnövényzet. A helyszínre egy vízzel és habbal oltó tűzoltóautó érkezett, de szükség volt az áramszolgáltató egyik egységére is, mivel a területen egy nagyfeszültségű távvezeték halad keresztül. A fél hektárnyi növényzetet felégető tűz valószínű oka az ISU szerint a területen lévő villanyvezetékből származó elektromos szikra volt.

A központi és a helyi hatóságok egyaránt felhívták a polgárok figyelmét, hogy legyenek nagyon óvatosak a vegetációtüzekkel kapcsolatban, különösen a hőség és a szárazság idején.

A tűzoltóknak egy Vesszősztelepen keletkezett lakástűzhöz is ki kellett vonulniuk vasárnap reggel. Egy nő a mellkasán és a felső végtagjain szenvedett égési sérülésekkel került kórházba, miután a nyári konyhájában tűz ütött ki. A nő megpróbálta használni a tűzhelyet, a gázpalack azonban szivárgás miatt belobbant. A nyári konyha és a ház tetőszerkezete 40, illetve 15 négyzetméteren égett le, megsemmisültek továbbá különböző konyhában tárolt áruk is.

(Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.