Hirdetés
Hirdetés

Nulladik megoldás

Nulladik megoldás Kovászna megye

Bukarestben került terítékre a sepsiszentgyörgyi szakszervezetek művelődési háza. Antal Árpád polgármester a kormány és a parlament képviselői elé vitte az ügyet, amelyet az önkormányzat egész egyszerűen nem tud megoldani.

A téma a municípiumok országos szövetségének múlt heti ülésén került napirendre, ahol a nagyvárosok képviselői találkoztak a miniszterelnökkel, a kormány képviselőivel, valamint a parlament két házának frakcióvezetőivel. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a bukaresti illetékesek úgy tesznek, mintha a Holdon élnének.

– Abban egyetért mindenki, hogy a helyzetet csak törvénnyel lehet megoldani, hiszen ezeknek a kultúrházaknak rendezetlen a tulajdonjoga, az egykori szakszervezet jogutódja a gyakorlatban nem létezik, valójában nincs, akivel tárgyalni ezekről az épületekről. Kellene egy törvényt hozni, hogy ezeket az ingatlanokat átadják a helyi önkormányzatoknak. A parlamenti képviselők ezzel akár egyet is értenek, de úgy beszélnek róla, mintha mindez nem Romániában lenne, mintha nem nekik kellene kezdeményezniük és elfogadniuk egy ilyen jogszabályt – ecsetelte a helyzetet Antal Árpád.
A polgármester azt mondja: ismét „feljegyezték” a problémát, és abban reménykedik, hogy „kellemes meglepetés éri”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások