Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Növekvő számú légúti fertőzések

Háromszéken az elmúlt két hétben megugrott a felső- és az alsó légúti fertőzések száma – derült ki a szakemberekkel folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügy munkatársaitól megtudtuk, Háromszéken az elmúlt két hét alatt 16,52%-al emelkedett a felső légúti fertőzések száma: míg korábban 1896 fertőzött személyről értesítették az illetékeseket a családorvosok, addig a múlt héten az említett számadat már 2271-re emelkedett.

„Érződik a növekedés, ám a tavaly – ugyanebben az időszakban – jegyzett adatokhoz képest stagnálás érhető tetten: a két adat között kevés az eltérés (2160 megbetegedést jelentettek az elmúlt esztendőben)” – nyugtattak meg az illetékesek, hangsúlyozva, hogy a megbetegedések nem súlyosak, hiszen csupán 1,18% igényelt kórházi ellátást.

Az alsó légúti megbetegedések száma is növekedett: egyetlen hét alatt 342-ről 465-re emelkedett: itt 8,89% igényelt kórházi beutalást. A legkiszolgáltatottabb korosztály továbbra is a fiataloké: az 5–14 évesek körében 735 felső légúti megbetegedést jegyeztek, ám tanintézményben nem azonosítottak fertőzési gócpontot.

Az ingyenes influenza elleni oltások terén zajló kampányban elmondható, hogy lassan elfogynak a dózisok: idáig 4183 személyt oltottak be a fehérköpenyesek. Az összes, 5,5 ezer darab oltóanyagból már nem nagyon maradt a családorvosoknál, és a közegészségügyi igazgatóság raktárán is körülbelül 200 dózist tartogatnak még vészesetekre év végéig (ha grippés gócpontok keletkeznének, akkor ezekkel léphetnek közbe).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 18., 15:14
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ne kozmetizálják az iskolákat, hanem találomra írjanak fel pár intézményt 1-1 cetlire,dobják be 1 mikulás sapiba és a” nyertesekhez”😁 nézzenek be holnap! Sok intézményben a diák soha sem látott szappant,wc papírt, de az osztálytermek is olyan mocskosak mint az istálló! A kuka sok esetben mocskos kartondoboz, a kakáldák meg méterekről büzlenek a húgytól!