Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nőttek a kisjövedelmek?

Nőttek a kisjövedelmek? Kovászna megye

Lejárt a fűtéstámogatási időszak, a sepsiszentgyörgyi szociális igazgatóság összesítette az igénylők adatait. A támogatást a következő télen is meg lehet majd pályázni.

Hirdetés
Hirdetés

A tavaly novembertől idén márciusig tartó téli időszakra igényelhettek fűtéstámogatást az alacsony jövedelemmel rendelkező sepsiszentgyörgyi lakhelyű személyek. A szociális iroda összesítése szerint összesen 409 kérést tettek le a különböző támogatási formák valamelyikére.

Az irodát átmenetileg vezető Sztakics Éva alpolgármester megkeresésünkre elmondta: a letett kérések és kiutalások esetében idén nem tapasztaltak szabálytalanságot. Akik tűzifával fűtöttek, 106-an adtak le támogatási kérelmet, a földgázzal fűtők esetében a kérvények száma 276 volt, akik villanyárammal melegítettek, 18-an kértek támogatást, távfűtésre pedig 9-en. A kérelmek feldolgozása után egyetlen eseten kívül mindenki megkapta az igényelt támogatási összeget.

Az odaítélt összeget az igénylő személyek havi nettó jövedelme szerint állapították meg. Pótlékban azok részesültek, ahol a lakásfűtésre távhőt használó fogyasztóknál az egy főre eső nettó jövedelem nem haladta meg a 786 lejt a családok és az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében, illetve a gázzal, villanyárammal vagy fával fűtőknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladta meg a 750 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A különböző fűtéspótlékot igénylők száma egyébként jelentősen csökkent Sepsiszentgyörgyön. Míg két évvel ezelőtt közel 700-an tettek le kérést, tavaly ez a szám szinte a felére esett vissza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások