Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A fejlesztés volt a cél

A Benedek-Huszár János baróti polgármesterjelölt hivatalos bemutatkozása kapcsán írt cikkünk után többen is érdeklődtek, hogy igen-igen, de mi van, illetve mi lett azzal a kistérségi társulással, aminek okán 2007-ben lemondott Illyefalva polgármesteri tisztségéről? Megkérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

– A Sepsi önkormányzati fejlesztési társulást Sepsiszentgyörgy, Árkos, Kőröspatak, Gidófalva, Réty, Uzon, Kökös és Illyefalva önkormányzatai hozták létre 2009-ben, egy Phare projekt részeként. A projekt célja a Sepsi mikrorégió önkormányzatainak partnerségi fejlesztése volt, annak érdekében, hogy az európai uniós támogatásokhoz könnyebben hozzáférjenek. A projektért az illyefalvi önkormányzat vállalt felelősséget. Ez a kistérségi társulás most is megvan mint jogi keret, és bármikor fel lehet tölteni tartalommal, ha lehetőség adódik arra, hogy a tagjai közös projekteket indíthassanak – válaszolta érdeklődésünkre Benedek Huszár János. (Ebből a válaszból, sajnos, nem derül ki, hogy miért mondott le a polgármesteri tisztségről, ha már Illyefalva volt a projekt felelőse, illetve a jogi keretet miért nem sikerült megtölteni mindmáig tartalommal – a szerk.)

Úgy véli egyébként, hogy polgármesterré választása esetén Baróton is az első két évben a rendelkezésre álló erőforrások az utcák topográfiai felmérésére, valamint azok telekkönyvezésére fognak elmenni, hiszen ezek megléte nélkül nem lehet sikeres pályázatoknak még a gondolatával sem foglalkozni. Ugyancsak a pályázatok kapcsán említette, hogy Barót az elmúlt években számtalan lehetőséget elszalasztott ilyen tekintetben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 10., 4:27
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Ebből a válaszból, sajnos, nem derül ki, hogy miért mondott le a polgármesteri tisztségről, ha már Illyefalva volt a projekt felelőse, illetve a jogi keretet miért nem sikerült megtölteni mindmáig tartalommal – a szerk.

  Kedves a szerk.! Ez történik akkor, ha felkészületlenül megyünk el interjúztatni. Miért nem kérdezett tovább? Miért csak az előre előkészített kérdéseket tette fel az alanynak? Pl. „Azt mondta, hogy a projektért az illyefalvi önkormányzat vállalt felelősséget. Miért kellett mégis lemondani polgármesteri tisztségéről?” Vagy/plusz: „A társulás még mindig megvan. Milyen eredményeket ért el eddig és mit lehet kezdeni vele ezután?”.

  Ha BHJ-t rossz színben akarja feltüntetni, akkor értem.

  Bakk Mátyás

  • User
   Dátum: 2020. március 10., 12:14
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Miért? Lehet jó fényben feltüntetni BHJ-t? Mások intellektuális tulajdona után (itt-ott módosítva egy nagyon keveset) keres hosszú évek óta pénzt, mint közbeszerzési és pályázati tanácsadó cégtulajdonos. Az elkészített dokumentációk minősége pedig gyatra, ha pedig rákérdeznek kívülállók a dokumentáció hiányosságaira/ellentmondásaira, akkor meg egy pökhendi választ kapnak rá ezek a cégek. Aki nem hiszi nyugodtan tanulmányozza a SEAP/SICAP-ot, ott meg lehet nézni egy részét, hogy hol is nyújtott tanácsadást, melyik közintézményeknél, mennyiért és utána elő lehet keresni azokat a bizonyos dokumentációkat a közintézmények nevében megírt költői válaszaival együtt. Ennyit a szakmaiságáról, amit könnyedén le lehet ellenőrizni. Ha ilyen ember és szakmai „tapasztalat” kell Barót élére (míg innen is le nem mond egyéb jobb pénzszerzési – és nem pénzkeresési – lehetőségért cserébe), akkor nyugodt lelkiismerettel lehet szavazni rá. Ha pedig tényleg egy nehéz kérdést – de viszont retorikust – kellett volna feltenni neki, akkor az az lett volna, hogy miért nem indul az ilyefalvi polgármesteri székért való versenyen, hisz az ilyefalviak már ismerik őkegyelmét, nem kell bemutatkozzon, mint ahogy Baróton próbálja bemutatni magát a médián keresztül, és ráadásul egyszer már sikeresen megválasztották ott, bizalmat ítélve neki? Másodszor már nem menne az átejtés?

   • User
    Dátum: 2020. március 10., 15:58
    ÉRTÉKELÉS: 4

    “Bölönpatakon manzárdosítani FOGJUK az iskolát”, “Magyarhermányban a cigány gyerekeknek épültet (is)… manzárdoSÍTJUK” Érvelt tavaly nyáron egy baróti fórumon megjelenő, amúgy gyerekekért (is) komolyan aggódó (sicc), pályázati IMPORT “szakember”. S akkor azokkal mi lesz? Beesik majd az eső? Megbukik a pályázat? Mert, Messiásból se lehet olyan sok…vagy igen???

   • User
    Dátum: 2020. március 11., 16:40
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Baróton a jelenlegi polgármestert is megválaszthatjuk, hogy maradjon továbbra is a szarlé a város központjában s a főutcáján. És a Petőfi utcában.Ő az, akit abszolút nem érdekel a város sorsa, s ha a stagnálás kell nekünk ,sőt a visszafejlődés, akkor hajrá, Barót!
    Nem hiszem, hogy Benedek tökéletes lenne. De összevetve az összessel, fényévekre van tőlük.

    • User
     Dátum: 2020. március 12., 14:22
     ÉRTÉKELÉS: -1

     Vagy megválaszthatjuk Bánt, aki nyugdíj előtt áll.Hogy menjen meg többet nyaralni igazgatónő feleségével iskolaidőben.Nos? Nem kérdés.Az értelmes ember Benedekre szavaz.