Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kisimulnak Uzon utcái

Kisimulnak Uzon utcái Kovászna megye

Múlt héten Uzon polgármestere, Ráduly István egy újabb, 9 millió lej értékű kivitelezési szerződést írt alá a Valdek céggel, vagyis kormánypénzből hamarosan nekifognak tíz utca és öt községi út (DC 16A, DC 26B, DC 27, DC 27B, DC 34A) aszfaltozásának a községben.

Hirdetés
Hirdetés

A Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében megnyert projekt Uzon község minden települését érinti, ha minden jól megy, talán már idén végez a munkálatokkal a kivitelező. Szerencsés módon alakultak a dolgok, mert a cég jelenleg is dolgozik az uzoni utcák feljavításán, szentgyörgyi székhelyű lévén könnyebb vele az együttműködés, mint egy más megyei, több helyszínen szimultán dolgozó vállalkozással.

Amint azt az uzoni polgármester elmondta, Uzonban és Bikfalván európai uniós forrásokból dolgoznak már 12 utcán, az enyhe télnek, fagypont fölötti hőmérsékletnek köszönhetően jó ütemben folynak a munkálatok jelenleg is, 65%-ban készen vannak a jól megalapozott, 60 centis törtkő-rétegre terített aszfaltburkolattal. Ha a PNDL-s projektet sikerül befejezni – a hivatalos határidő szerint 2021. december 31-ig –, akkor a község minden falujában javul az utak állapota, de Uzonban a 80%-ot eléri majd azon utcák aránya, ahol maga az út, de a járdák, esővíz-elvezető csatornák is rendben vannak. Csupán két köves utca marad még Uzonban, amelyekre a jövőben kell lehetőséget találni: a Hídontúl és a Mező (románul Hatar) utca.

– Amikor annak idején kiírták az uniós pályázatot az úthálózat feljavítására, megszabtak egy 1 millió eurós felső határt. Ebből sok utca kimaradt, de mi azokra is elkészíttettük a szükséges dokumentációt, lesve, hol kerül másik finanszírozó. Így sikerült lecsapnunk a kormányprogram által kínált lehetőségre – mondta Ráduly.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük