Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kényelemből szabálysértők

Kényelemből szabálysértők Kovászna megye

Sokan, de még mindig nem elegen használják ki a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat által felajánlott lomtalanítási lehetőségeket: ezzel is magyarázható, hogy a köztisztaságiak hetente találnak szabálytalanul lerakott, nagyméretű hulladékokat a gyűjtőpontoknál.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé László, a Tega Rt. vezetője egy panasz kapcsán elmondta, a terepen dolgozó alkalmazottak gyakran találnak nagyméretű hulladékokat a gyűjtőpontoknál. A heti rendszerességgel előforduló szabálysértés akár pénzbírsággal is sújtható, ezért sem értik, hogy egyesek miért kockáztatnak.

– Tudatlansággal, hanyagsággal magyarázzuk a jelenséget, illetve akadnak olyanok is, akik nem kötöttek velünk szerződést hulladék­elhordásra, és ilyen módon szabadulnának a szeméttől. Akivel szerződéses viszonyban állunk, az hívhatja a 0267.310.123-as telefonszámot, mi bérmentve kiszállunk, és elvisszük a nagyobb méretű, elektromos hulladékát, netán nagyobb mennyiségű textíliát. Ezért sem szervezünk Sepsiszentgyörgyön időponthoz kötött lomtalanítást, mert működik ez a telefonos módszer – részletezte Máthé. Kifejtette, az építkezési – zsákos rendszerű – hulladékelszállítás beindult, ezen a téren ritkán, csupán a hanyagok próbálnak szabálytalankodni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások