Felhívás!

Nőtt Szentgyörgy büdzséje

Nőtt Szentgyörgy büdzséje Kovászna megye

Idén több alkalommal is kiegészült Sepsiszentgyörgy költségvetése, ezúttal a város bevételei több mint 7,3 millió lejjel emelkedtek. A helyi képviselőtestület legutóbbi rendkívüli ülésén hagyta jóvá a 2017. évi összesített büdzsé módosítását.

A határozattervezet előterjesztésekor Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta, összesen 7,39 millió lej értékben nőttek a bevételek a különböző típusú adókból és illetékekből.
Módosultak a kiadási tételek is. A volt postaépület megvásárlására 5,3 millió lejt különítettek el. A helyi tanács augusztusi rendkívüli ülésén hagyta jóvá a város elővételi jogának érvényesítéséről szóló határozattervezetet az Olt utcai volt Romtelecom-épület megvásárlásával kapcsolatosan, ahol többek között a városháza adóhivatala működik.

Továbbá újabb egy millió lejjel emelték a szabadidős létesítmények működtetésére létrehozott Sepsi Rekreatív részvénytársaság törzstőkéjét. A Tamási Áron Színház a FLOW2 fesztivál megszervezésére 50 ezer lejt kap, és a költségvetésbe ezúttal belefoglalták a már korábban megszavazott, 35 ezer lejes tagdíjtámogatást is a Sepsi–SIC sportegyesület számára, valamint az önkormányzat 24 ezer lejes hozzájárulását a Könyvkelengye program folytatására.

Készül arra, hogy pályázatokat nyújtsanak be a Regionális Operatív Programhoz, és a tanulmányok elkészítésére 190 ezer lejt különítettek el, magyarázta az alpolgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. szeptember 19., 17:12
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Mit jelent büdzse ,reginalis,operativ programhoz,maga nem tud irni.Latin szavakot hasznal vagy a szekelyek is latin szarmazasuak.Maga is a hatramaradottak köze tartozik.Aszt nem mondjak meg hogy annak a kicsi varoskanak 5o millio
  adosaga van aznkivül hogy az EU fondott a Rüpeai okos bandajaval elloptak ,Igaz ennyire az agya nem jar,

 • User
  Dátum: 2017. szeptember 19., 23:19
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha legközelebb, amikor dobom el a szemetet a zöld bódés gyűjtőbe, és ott áll valaki és arra kér, hogy hagyjam nyitva az ajtót a részére Isten bizony tárva- nyitva hagyom neki!! Nem vagyok hajlandó kitenni még egyszer magam annak, hogy megátkozzon és féljek attól, hogy leüt az utcán amikor elmegy mellettem a biciklivel! Oldja meg a díszes városgazdálkodás, ilyen-olyan citymanagerek, hogy biztonságban tudjam eldobni a tudatosan szelektíven válogatott háztartási hulladékomat.Elvégre több mint 80 lejt fizetek 2 hónapra a Tegának! A kedves főnökök mostani nyugati kiruccanásán- ugy-e erről se sokan tudnak!!- hátha szereztek kellő tapasztalatot az említett probléma megoldására.