Hirdetés
Hirdetés

Nőtt az igénylők száma

Nőtt az igénylők száma Kovászna megye

Megérkezett Háromszékre az idei utolsó influenza elleni ingyenes oltóanyag-szállítmány, mely 1,8 ezer dózisból áll. Nagy volt idén az érdeklődés, így a szakemberek arra biztatják a lakosságot, hogy időben, már most iratkozzanak fel a jövő évi szezonra készülő várólistára.

A statisztikák szerint az utóbbi 2 hétben enyhén nőtt a felső légúti megbetegedések száma Háromszéken – derült ki érdeklődésünkre. Míg az elmúlt héten a háziorvosok megyeszerte 1954 felső légúti betegségben szenvedő páciensről számoltak be a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügyi osztály munkatársainak, addig ezen a héten már 2094 ilyen páciensről érkezett jelentés. A betegek csupán 1,43%-a igényelt kórházi beutalást.

Az alsó légúti fertőzések, tüdőgyulladások csökkentek, míg az említett időszak első felében 369 beteget, a második héten már 351 fertőzést jelentettek.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszéknek 1,8 ezer dózist küldött a minisztérium az influenza elleni ingyenes oltóanyagból, ez idén a negyedik és utolsó szállítmány.

A szakemberek szerint a média népszerűsítésének is köszönhető, hogy ennyire megnőtt a megyében az ingyenes oltások iránti érdeklődés. Sokan az utolsó pillanatban jelezték igényüket, olyan körülmények között, hogy idén jóval kevesebb oltóanyag érkezett ahhoz képest is, amit a várólisták alapján a megyei illetékesek kértek a minisztériumtól. Ennek tükrében arra biztatják a polgárokat, hogy aki a rizikócsoportba tartozik, már most jelezze igényét, hogy időben felkerüljön a jövő évi várólistára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük