Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vita a víz minőségéről

Vita a víz minőségéről Kovászna megye

Tegnap maratoni hosszúságúra húzódott el a kézdivásárhelyi tanács ülése, ugyanis a megbeszélésen végre megjelent Kozsokár Attila, a megyei vízszolgáltató igazgatója, így terítékre kerülhetett a cég által kért vízáremelés kérdése is.

A polgármester és a tanácsosok a szolgáltatás csapnivaló voltát rótták fel az igazgatónak, aki szerint csak nagy beruházás révén lenne lehetséges javítani a kézdivásárhelyi víz minőségén.

A víz fekete, sáros színű, ingadozik a nyomás, sok a meghibásodás, a cég túlszámláz – csak néhány azokból a problémákból, amelyekkel Bokor Tibor polgármester és a tanácsosok szembesítették Kozsokár Attila igazgatót. A tanácsülés napirendjén az szerepelt, hogy a testület adja beleegyezését egy újabb vízdrágításra, amit az egyre nagyobb költségek – megnövekedett minimálbér, több lépcsőben drágított villanyáram – miatt kérvényezett a szolgáltató, erre azonban nem kapta meg a tanácsosok beleegyezését.

Hirdetés
Hirdetés

Elmondták, a pár banis drágítás nem lenne megterhelő, de ilyen körülmények között sem erkölcsileg, sem emberileg nem támogathatják azt. Amúgy kiderült, hiába ellenkeztek, így is, úgy is megvalósul a drágítás, mivel 20 önkormányzat már beleegyezett az emelésbe, és senkinek sincs vétójoga. A tanácsülés többi részletére jövő héten visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 15., 12:27
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A; vizszolgaltato;azert jott letre,hogy egyebkent semmihez nem erto alakoknak torvenyesen havi par ezer euros fizetest tudjanak adni.Az hogy milyen viz folyik,ha folyik a csapon az OKET nem erdekli.A nagykutyaknak a kolykeit nem eszik meg ugye???

 • User
  Dátum: 2019. november 15., 13:59
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Amikor módosítottak a régi hálózaton, kikérték szakemberek véleményét ? Vagy a „szakember” sem látta előre, hogy mi lesz a következménye a víztornyok kiiktatásának a hálózat teljes cseréje nélkül ? Kik döntöttek ebben a kérdésben ? Jó volna olvasni egy igazi újságíró oknyomozó írását.

 • User
  Dátum: 2019. november 17., 22:43
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Meg kell szüntetni a pártvonalon kihelyezett inkompetens személyek alkalmazását ! Könnyű írni, de sajnos olyan mértéket ölt a párt uralom hog ezen sürhösen báltoztatni kell . Ez a helyzet már rég atlépte a lakosság türelmét , amit csak összefogással tud legyözni Kézdivásárhely lakossága.

 • User
  Dátum: 2019. december 10., 9:01
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Igen semi azaparbani demiertt nemlehet tiszta a viz onok mit csinalnak egesz evben csak emelunk vilanyt gazt es azta ganyelevet hogy lehet fehert mosni es atarka is mingyegy onok anagy szeket megkapjak es koszi jolvagyunk kikene rakni azegesz szemejt ugyigotol mind a neptanacstol minek ugysincs semiertelme csak emelunk de a paraszt mibol fizetaznemszamit es meg rarakunk parkobmetert mertmas nemfizet eza ngy ugy inzezes