Hirdetés
Hirdetés

Norvég befektető érkezik

Norvég befektető érkezik Kovászna megye

Újabb külföldi befektető érkezik a sepsiszentgyörgyi ipari parkba. Ennek vezetése ezúttal a norvég tulajdonban lévő Red Rock Marine AS romániai leányvállalatának, a Red Rock Marine Kft-nek adott haszonbérbe egy hektár területet.

Hirdetés
Hirdetés

A kedden aláírt szerződés értelmében a cég pályázati forrásokból szándékozik megépíteni termelési csarnokát és irodaházát, ahol hajóipari daruk tervezését, fejlesztését és gyártását kívánják megvalósítani. „Régóta dédelgetett álmunk, hogy saját termelési egységgel bővítsük a tervezői tevékenységünket Sepsiszentgyörgyön. Az emberek általában meglepődnek, és nehezen tudják elképzelni, hogy hajóipari daruk tervei születhetnek városunkban, ilyen messze a nyílt víztől, de reményeink szerint hamarosan meg is fogjuk tudni mutatni azokat teljes valóságukban” – nyilatkozta Marton Ede, a Red Rock Marine Kft. ügyvezetője.

Miklós Zoltán, az ipari park igazgatója szerint a majdani tevékenység magas képesítésű fejlesztési, tervezési és kivitelezési szakmunkát feltételez, ahol a leg-újabb technológiák kerülnek felhasználásra, ezért a beruházás megvalósítása kiemelten fontos számukra.

A norvég Red Rock cégcsoport több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a számítástechnika, az energiaipar és a nyílt vízi emelő-berendezések területén. A 3 millió eurós beruházás 2 év alatt készülhet el, és több mint 20 színvonalas munkahelyet fog biztosítani a városlakók számára. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 11., 7:55
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Miklós elvtárs!
  Nem etikus más tollaval ékeskedni!
  Ezt a norvég céget már több éve hozta Sepsiszentgyörgyre egy talpraesett helyi vállalkozó. Nem az ön és az ön által vezetett inkompetens gárda dicsősége. Az hogy bővülni akar a cég és megkerestek önöket ezzel csendben kellene örvendjenek.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 11., 15:14
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Meddig tud még lesulyedni az emberi méltóság.? Ennek a Norvég cégnek ez a fiókja már egy jó pár éve Sepsiszentgyörgyon tevékenykedik . Szégyen így dicsőséget kovácsolni, na de végül is kampányol az PNL UDMR. Bizonyos szintig az ilyen cselekedet lopasnak számit

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 11., 17:04
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Miklós Zoltán hány céget hozott az úgynevezett ipari parkban? Ha ez az ember nem az RMDSZ támogatottság élvezne, hanem egy multicegnel dolgozna eddig már régen a munkanélküliek sorában állna. Nem beszélve egy magán vállalkozásrol ami már régen csődbe ment volna. Kérdésem meddig tűrik ezt az embert még?

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 11., 17:42
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Ha jól értem a cikkből, van egy szentgyörgyi cég, ahol már tervezik ezeket a darukat. Most beköltöznek az ipari parkba, ahol gyártani is fogják. Ha nem így van, ki lehet javítani. Ez dicséretes a cégnek meg a parknak is. Új beruházás, új munkahelyek. Le a kalappal előttük, hogy ezt összehozták. Bravó!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 13., 8:45
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Tisztelt hozzaszolo így van ön jól érti, jó pár éve tevékenykedik, a Red Rock nevű cég Sepsiszentgyorgyon, nyugati szintű munkahelyeket teremtve és hasonló béreket fizet az alkalmazottainak, adózik a városnak. NEM MIKLÓS ELVTÁRS HOZTA A VÁROSBA!!! Az inkompetens aljas talpnyalok csak ékeskedni szeretnének más munkájával !!!
  De miről beszélünk hát választás közeleg.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 13., 11:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Itt nem ír olyant, hogy Miklós azzal dicsekedne, hogy ő hozta a városba. Sőt, az derül ki, hogy ez egy működő tervezőcég, amelyik az ipari parkban gyártásba kezd. Erről szól a cikk. Én ezt a Miklóst nem ismerem, tőlem le is – fel is neki, de itt nem érzem, hogy azzal bölcsködözne, hogy ő hozta a norvégot Romániába.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 14., 12:33
  ÉRTÉKELÉS: 0

  “” Újabb külföldi befektető érkezik a sepsiszentgyörgyi ipari parkba. “” Ez a cím szerintem azt sugallja, hogy új cég érkezik Sepsiszentgyorgyre !! Ami teljesen hamis, ez a cég már több éve itt működik. Korrekt az lett volna ha Miklós úr nem nyilatkozna.!! ! Egy év végi mérleggel álljon élő vagy amióta működik ez az úgynevezett ipari park profitját mutassa be!!! Ezt meg nemigen tudja!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 14., 20:33
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Új befektető az ipari parkban. Ez mióta egyenlő azzal, hogy: Új befektető Sepsiszentgyörgyön?
  Írja tisztán és világosan: új befektető az IPARI PARKBAN.
  Nincs itt semmi gond kérem szépen, nem hazudik és nem is túloz senki.
  Legfeljebb Ön, aki egyebet akar belemagyarázni.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 15., 15:34
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Nincs mellé magyarázat!!!!! Gazdasági mutatókkal jöjjön elő Miklós igazgató Úr!!!! Azt tegye közzé, hogy az átadás után mennyi profitot termelt ez Ipari park. Elvégre nem 100 % os EU. s pénzből épült hanem nekünk Sepsiszentgyorgyi lakosok, vállalkozók, adóit is felhasználtak bizonyos mértékben.