Felhívás!

Népszerűbbek a külföldi úti célok

Itthon nyaraljunk vagy külföldön? Román tengerparton vagy Bulgáriában? Szervezetten vagy szabadon? Ezek a kérdések foglalkoztatják azokat, akik nyaralni készülnek, a választ pedig legtöbb esetben a pénztárca és a hely jellege hordozza.

A turisztikai irodákban rengeteg hely közül lehet választani, akár országon belül, akár külföldön. Míg évekkel ezelőtt főként a külföldi turizmussal foglalkoztak ezek az irodák, ez a tendencia mára megváltozott, és az országos, vagy akár a helyi turisztikai kínálatokat is ajánlják az érdeklődőknek – mondta az egyik sepsiszentgyörgyi utazási iroda munkatársa, Vilikó Eszter.

– Sokan felkeresnek, hogy ajánljunk egy háromszéki panziót vagy wellness-központot, ahol eltölthetnek egy hetet. Az igazság az, hogy olykor kiderül, egy magyarországi központban is ugyanezen az áron nyaralhatnak, viszont jobb feltételek mellett. Amikor a vendégek végigforgatják a brosúrákat, megnézik az árajánlatokat, inkább választanak külföldi úti célt. Itthon számos gondot jeleznek: nincsenek megfelelő utak bizonyos helyek megközelítésére, valamint a vendéglátás is hagy kívánnivalót maga után, főleg, hogy magasak az árak – magyarázta a turisztikai szakember.

A turisztikai irodában egyébként számos ajánlat közül lehet választani, ami a tengerparti nyaralásokat illeti, de a háromszékiek körében itt is inkább a bolgár vagy a horvát tengerpart a kedvenc a románnal szemben. A román tengerparton főszezonban több mint kétszázezer ember fordul meg, és ez csak a bejegyzett turisták száma – mondta a turisztikai iroda vezetője, hozzátéve, hogy szállást is könnyű találni, hiszen a drága szállodákkal szemben mindenhol ott vannak a kulcsot lóbáló helyiek, akik nyáron lakókocsiban élnek egy-egy kempingben, lakásukat pedig kiadják a turistáknak.

Megyénkben az elsődleges nyaralási célpontok a bálványosi Grand Hotel, a kovásznai wellness-hotelek, illetve a kastélyszállók. Ugyanakkor a vidéki turizmus alulmarad a hiányos infrastruktúra és a kevés szórakozási lehetőség miatt – mondta a turisztikai iroda munkatársa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.