Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népszerű nyílt nap a megyei tűzoltóságnál

Népszerű nyílt nap a megyei tűzoltóságnál Kovászna megye

Több százan keresték fel a Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) Kovászna megyei egységeit pénteken, a romániai tűzoltók napja alkalmából tartott nyílt napon. Az érdeklődök – többségében gyerekek – megtekinthették a lánglovagok járműveit, majd pár percre maguk is tűzoltókká válhattak.

Mosolyok és vidámság jellemezte a nyílt napot, a katasztrófavédelem beszámolója szerint több száz óvodás, kisiskolás, líceumi diák, de felnőttek is betekintést nyerhettek a tűzoltók hétköznapjaiba.

„A kicsiket lenyűgözték a Kovászna megyei Mihai Viteazul katasztrófavédelmi felügyelőség által a beavatkozások során használt felszerelések” – írták az ISU Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.
 

A szóbeli tájékoztatót követően a gyerekeknek bemutatták a bevetések során használt járműveket és eszközöket, a látogatás fénypontját pedig az jelentette, amikor a kicsiket beöltöztették védőruhába, és a katasztrófavédelem munkatársainak felügyelete mellett néhány percre maguk is kipróbálhatták a tűzoltás mesterségét.
 
A román tűzoltók napját minden évben szeptember 13-án ünneplik, a Pavel Zăgănescu kapitány vezette tűzoltó század hősiességének tiszteletére, amelyet a román forradalom idején, az 1848-as Dealul Spirii-i csatában az oszmán csapatok elleni tanúsítottak.
 
(Fotó: Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség)
 
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük