Felhívás!

„Nemcsak jó, hanem nagyon jó!”

„Nemcsak jó, hanem nagyon jó!” Kovászna megye

Tíz népszerű blogger, vlogger, újságíró és televíziós szakember látogatott Háromszékre július végén a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület meghívására, a Visit Covasna Safe Place kampánya keretében.

A megyei turizmus fellendítése és népszerűsítése céljából megszervezett kirándulás alkalmával a véleményformálók ellátogattak a megye több nevezetességéhez, megismerkedtek a helyi hagyományokkal, valamint különböző programokon vettek részt.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke elmondta, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület rendszeresen szervez tanulmányutakat bloggerek számára, akik a közösségi média különböző platformjain népszerűsítik Háromszéket a belföldi turisták számára. „Ezzel az akcióval is a Safe Place kampányt folytatjuk. Véleményformálóknak, influencereknek mutattuk be a vidéket, akik a saját Instagram- vagy Facebook-felületükön viszik tovább a hírt, a reklámot. Ma már nem elég csak a weboldalon, utazási irodák által promózni, egyik legnépszerűbb reklámfelület a social media és leghatékonyabb reklámforma a turizmusban a szájreklám, a jó értelemben vett szóbeszéd. A bloggerek ajánlásai segítenek abban, hogy minél többen a térségünket válasszák úti célként, különösen ebben az időszakban, amikor a határokon való átlépés bizonytalan. Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a belföldi, illetve a megyei turizmus népszerűsítésére.” Az alelnök hozzátette, azon dolgoznak, hogy a turizmus talpra álljon a megyében, mindezt úgy, hogy a turisták teljes biztonságban érezhessék magukat.

A háromnapos program során a vendégek többek között ellátogattak a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba, a gelencei Szent Imre-templomba, a Szent Anna-tóhoz, kipróbálhatták ügyességüket a mézeskalács díszítésben, de süthettek házikenyeret és kürtőskalácsot is a felsőcsernátoni Malomkertben, valamint ellátogattak a hatolykai mofettába és a szacsvai vadasparkba is. A program kiemelt támogatója a Bálványos Resort, amely szintén egyedi élményt nyújt az idelátogató turistáknak.

Mădălina Merca blogger székelyföldi élményeire varázslattal gondol vissza: „Mesebeli helyekre látogattunk el, számos tevékenységen vettünk részt: mézeskalácsokat díszítettünk a Szántó család műhelyében, pityókás házikenyeret sütöttünk a csernátoni Malomkertben, meglátogattuk a Haszmann Pál Múzeumot, ahol csodálattal néztem a 145 évnél régebbi egydugattyús motorokat, valamint más régi és értékes tárgyakat. Az ételek a környéken ínycsiklandozóak voltak. A Bálványos Resort szállása mindenkinek tetszetős volt: elegáns szálloda és prémiumszolgáltatások. Örülök, hogy felfedeztem Erdély egy olyan részét, amelyről eddig csak jót hallottam, és most elmondhatom, hogy nemcsak jó, hanem nagyon jó!” 

(KMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.