Felhívás!

Nem volt meg a kétharmad

Nem volt meg a kétharmad Kovászna megye

Tavaly ilyenkor adtunk hírt arról, hogy Barót városa egy jelentős pályázat benyújtására készül, melynek eredményeképp megújulhat a temető melletti Millennium park, valamint a buszmegálló mögötti ANL-s tömbházlakás környéke.

A nyolc és fél millió lej összértékű pályázat gazdasági mutatóit tavaly novemberben hagyta jóvá a városi tanács, idén már el kellett volna kezdődjenek a munkálatok, csakhogy a pályázatot elsőre elutasították, mert abban egy, a zöldövezetekkel kapcsolatos formai hibát találtak.

Most újra benyújtanák a pályázatot, ehhez azonban a pénteken tartott rendkívüli tanácsülésen el kellett volna fogadják a városatyák a város zöldövezeteinek nyilvántartóját.
– Baróton és a hozzá tartozó falvakban 37 ilyen zöldövezeti parcelláról vezetünk nyilvántartást, ez a törvény szerint kötelező. A határozatot, mely szerint a tanácsosok is elfogadják ezt a nyilvántartást, mellékelnünk kell a pályázathoz – mondta Szakács László, a város alpolgármestere.

A tanácsosok azonban nem tudták elfogadni a határozatot, mert csak kilencen voltak jelen a tizenötből, s lévén, hogy a város vagyonával kapcsolatos döntésről van szó, ahhoz kétharmados többség, azaz tíz igen szavazat szükségeltetett volna.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.