Felhívás!

Sikeres gyűjtés

Sikeres gyűjtés Kovászna megye

Ismét a szegényekért égtek a mécsesek pénteken Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Bereckben és Erdély 15 másik településén, a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtéssel egybekötött akciójában.

Sepsiszentgyörgyön több száz ember jött el a Caritasnak a Szent György-szobor mellé állított sátrához, és gyújtott gyertyát a nélkülözőkért.

– Minden évben megszervezzük ezt az eseményt, amely az adománygyűjtésen túl jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy vannak olyan emberek, akik még nálunk is sokkal szegényebbek, s akikre odafigyelni a mi feladatunk – mondta el Hubbes Kinga, a Caritas Kovászna megyei vezetője.

A Caritas honlapjára feltöltött adatokból az látszik, hogy a „protestáns Háromszék” lakói nem tolongtak az adományokkal: Sepsiszentgyörgyön 250 résztvevő 1700 lejt, Bereckben 200 résztvevő 1300 lejt, míg Kézdivásárhelyen 35 résztvevő 650 lejt adományozott, ami összesen is kevesebb, mint amennyi például Csíkszeredában, vagy Székelyudvarhelyen gyűlt, és alig több, mint a 10 ezer lakosú Szováta által felajánlott összeg.

Az összegyűlt adományból nehéz sorban élő családoknak és egyedül élő idős személyeknek készítenek karácsonyi csomagokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.