Felhívás!

Röviden

Leégett a házikó
Szombaton délután értesítették a tűzoltókat, hogy Bereckben kigyulladt egy házikó. A helyi, illetve kézdivásárhelyi lánglovagok egyaránt a helyszínre siettek, de addigra az elszigetelt építmény teljesen le­égett. A tüzet vélhetően az okozta, hogy a kémény túl közel volt a gyúlékony anyagokhoz, így miután kihevült, lángra lobbantotta ezeket. Szerencsére senki nem tartózkodott az épületben. 

Parkosítás az Evita-táborban
A hétvégén a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum erdészeti szakos diákjai és oktatói az iskolához tartozó katrosai Evita-tábor környékén egy minipark létrehozásán fáradoztak. A munkálat költségeit a Kovászna Megyei Tanács által kiírt, 2016–2017-es tanév végén megnyert pályázat fedezte. Míg a diáklányok nagy odaadással segítettek egy ízletes pityókatokány elkészítésében, addig a fiúk ásót, lapátot, gereblyét ragadva végezték a férfiasabb munkát. 

Új felirat a lépcsőházaknál
Sepsiszentgyörgy önkormányzata tervbe vette a városban található közel 1600 lépcsőház címtáblájának, illetve feliratának kicserélését újakra. A hosszabb kifutású program az idén indul, és fokozatosan egységes feliratok kerülnek az összes tömbházra. A város vezetősége szerint a városszépítő munkálatok mindig nagyon sokrétűek, a rendezett zöldövezetek, karbantartott épületek, jelzőtáblák stb. mind hozzájárulnak egy egységes városkép kialakításához, de ennek egyik fontos állomása a tömbházak feliratainak kicserélése is. 

Sebességmérés
Ma a 131-es megyei úton Nagybaconban, Nagyajtán és Bibarcfalván, 11-es ország­úton Nyujtódon, Lemhényben, Bereckben, Kökösben és Uzonban, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Bükszádon és Kilyénben, valamint Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Rétyen és Barátoson folyik sebességmérés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.