Felhívás!

„Nem veszi el a pénzt!”

A sepsiszentgyörgyi parkolóautomaták az elmúlt napokban több olvasónknál kiverték a biztosítékot, így tudtuk meg, hogy főként a központi piacnál, illetve a Csíki utcában lévő gépek nem mindig ismerik fel az egylejeseket.

„Fölöttébb bosszantó, hogy a központi zöldségpiac parkolójában található automata nem minden 1 lejest fogad el, az ember berak egyet, aztán zsebét kiforgatva, kezében a sok egylejessel iparkodik, hogy valahogy mégis berakja a megfelelő összeget. Persze, adott a telefonos lehetőség, de ha már betettél egy bizonyos összeget, akkor csak nem hagyod ott a pénzt!” – háborgott olvasónk.

Egy másik panaszos a környékbeli városokhoz képest is jelentősen drága, 3 lejes óránkénti bért tette szóvá a gépek meghibásodása kapcsán: „ha ennyit elkérnek, akkor legalább legyen zökkenőmentes a szolgáltatás” – jegyezte meg a férfi.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok megkeresésünkre elmondta, december utolsó napjaiban frissítették az automaták programját, valószínű, hogy ennek „köszönhető” a meghibásodás. A programfrissítésre azért volt szükség, mivel január elsejétől a parkolójegyen fel kell tüntetni, hogy az ár tartalmazza az áfát.

– A pénzfelismerő rendszerek elkopnak, gyakran romlanak el, ezért is előfordulhat, hogy nem minde­nik bankjegyet akarják elfogadni, de az sem ritka, hogy egyesek fagylaltos pálcikákat, különféle csomagolókartonokat gyúrnak be a nyílásba, és ezzel okoznak meghibásodást. Tartunk pótalkatrészt, és meghibásodások esetén iparkodunk minél hamarább orvosolni a gondokat, két emberünk csak ezzel foglalkozik – összegzett a városgazda.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.