Hirdetés
Hirdetés

Nem tudni, hogy mennyi lesz az önrész

Nem tudni, hogy mennyi lesz az önrész Kovászna megye

Barót keddi rendkívüli tanácsülésén többek között költségvetés-módosításról is szavaztak az önkormányzati képviselők.

Hirdetés
Hirdetés

A tanácsosok egyebek mellett jóváhagyták a helyi közszállítási vállalat, a Transloc Rt. idei költségvetését, ahogy a civil szervezeteknek, illetve egyházaknak támogatásnyújtást lehetővé tevő programot is, majd elfogadták az Aquacov Közösségek Közti Társulás ivóvíz- és csatornahálózat fejlesztésére vonatkozó stratégiáját a 2023-2030 közötti időszakra.

Ennek megfelelően 2028 és 2030 között valósulhat meg az a beruházás, amely magába foglalja a falvaink vízzel való ellátását, valamint a baróti vízház korszerűsítését” – hangsúlyozta Benedek-Huszár János polgármester.

Az utolsó határozattervezet költségvetés-módosítást célzott. „Február 15-én írtuk alá a szerződést az Országos Helyreállítási és Reziliencia Tervhez benyújtott, kedvező elbírálásban részesített projektekre, melyek összértéke több mint 18 millió lej. Ezeket be kell vennünk a költségvetésünkbe, illetve a beruházási listánkba, hogy megköthessük a szerződéseket a megvalósíthatósági tanulmány fázisára” – érvelt az elöljáró.

A különféléknél felvetődött a kérdés, mennyi az említett projektek önrésze. „Nem lehet tudni, hiszen a pályázatokat a tereptanulmányok szakaszában kellett elkészíteni.

Az igényelhető maximális összeg négyzetméterenként 440 euró plusz áfa volt, majd, amikor felbcsülik a munkálatok valós értékét, kiderül, többe vagy kevesebe kerülnek az odaítélt összegeknél. Amennyiben többe, úgy a különbözet képezi az önrészt” – fejtette ki a polgármester.
 
Fotó: Demeter Zoltán
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 1., 5:37
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szoval kiderul,hogy a sok projekt meg csak az elkepzelesi fazisban van.Mire odakerulunk,hogy valami kezzelfoghato dolog tortenjen,arra lejar a hatarido.Es ujra palyazunk a semmire.Aki ennek a polgarmesternek meg ad 3 evet,azaz egy uj mandatumot,az vagy naiv,vagy huje.J-vel.

 • User
  Dátum: 2023. március 1., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Ilyen kaliberü polgármestere nem is volt és nem is lesz Barótnak. Már megkezdtétek másfélévvel a választások előtt a mocskos lejárató kampányot. Esélyetek sem lesz ellene.

 • User
  Dátum: 2023. március 2., 5:21
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ilyen kaliberu nem is kell tobb.Szavalni es igergetni,azt tud.Egyebkent nulla .A varos egy getto,az utak kritikan aluliak,az iskola romokban( a gyermekedet el kell vidd,ha azt akarod,hogy leerettsegizzen),a korhazrol ne is beszeljunk,teli minden kobor kutyaval(ki van irva minden masodik kapura,h osszeszedik a gazdatlan ebeket,erre meg megjelenik kb 10-15).Egy park nincs(megkezdtek,felturtak s ugyhagytak),egy szorakozasi lehetoseg nincs,munka nincs.De hamarosan jon marcius 15 s akkor lehet kiallni tapsolni.

 • User
  Dátum: 2023. március 2., 9:36
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Te is máshol érettségiztél. Ha Baróton érettségiztél volna (ha egyáltalán megvan neked ez a papír), akkor biztos, hogy használtad volna az ékezeteket s a helyesírásod nem a harmadik osztály szintjén lenne. Nagy Rózsika, Kiss Aranka, Tatár Zsuzsanna, Kékesi Lujza s a többi kiváló magyartanár megtanított volna. Nameg megtanultad volna, hogy tegyél is valamit a közösségért, ne mindig csak a rosszindulat vezéreljen. Csak Kázmért sajnálom, hogy belement a mocskos dolgaitokba…

   • User
    Dátum: 2023. március 2., 19:44
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Hát Derzsi Samúnak milyen kampányprogramja volt. A “cigányblokk” felujítása és a helyitermékek eladása egyénileg a piacon Brassóban. Ez nevetséges és gondolom, hogy mivel ő a fő mentora a fiának, Kázmérnak sem lesz egyébb elképzelése. Kár volt ebbe a fiatalembert bele rángatni, mert csak bemocskolja a nevét és lejáratja magát potyára. Ez egy esélytelen kudarc és még nem késő viszakozni!!!

    • User
     Dátum: 2023. március 3., 13:33
     ÉRTÉKELÉS: 1

     Lenne egy üzenetem Derzsi Kázmérnak: fiatalember jobb lenne megmaradni tisztességben iskolaigazatónak, mert az adminisztráció és a politika nem igaz embereknek való és ön máris ballábbal indult, azzal, hogy ön udvarol az RMDSZ-nek és nem fordítva. Különben minden elismerésem az eddig elért eredményekért, de ez nem az a világ.

     • User
      Dátum: 2023. március 3., 17:57
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Ne tőrödjön ezekkel a szemialfabétákkal polgármester úr, mentse meg a várost! Barótnak egy kozmkikus diadalmenetre van szüksége, nagyszabású bölcs vezetőkre, az idő szakadékán áthidaló menedzsmentre, dzsentrikre șs lovagokra, akik magasról böffentenek és égi pályákon húzzák a lompost

 • User
  Dátum: 2023. március 2., 12:31
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Tisztelt ekezethianyolo talpnyalo.Amitol a telefonom nem ir ekezetet,attol meg tudom,hogy a “nameg” szo nem letezik a magyar nyelvben.Es el tudom mondani,hogy amitol nem itt erettsegiztem(nem biztos sikerult volna….),attol meg tobb vakaciom volt,mint amennyi iskolaja van onnek,osszesen.A polgarmester semmitevese zavar,meg az igergetesek.Nem szamit ki lesz a kovetkezo,csak valaki mar tegyen valamit ezert a gettova zullott varosert!

   • User
    Dátum: 2023. március 2., 19:05
    ÉRTÉKELÉS: 3

    “vakaciokot” Ezért nem fejlődik Barót, három egyetemi diplomája van minden hivatali alkalmazottnak, de annyit nem tud, hogy nem vakáciokot, hanem vakációkat írunk. Ejhaj, hét baj van, nem egy, hét!!!

    • User
     Dátum: 2023. március 3., 9:12
     ÉRTÉKELÉS: 5

     Nem vagyok se a hivatal alkalmazottja, se tanult ember. Azt meghagytam az olyan okosoknak, mint te. Lehet, hogy nem tudok olyan helyesen irni, mint te, de attol annyi jozan paraszti eszem van, hogy ne doljek be a magadfajta idiotanak.

     • User
      Dátum: 2023. március 3., 10:03
      ÉRTÉKELÉS: -4

      Akkor pályázzál te is a józan, de főleg paraszti eszeddel. vigyázz, a pályázat szót ly-al írják, figyelj oda…..ne írj annyi zöldséget bele, mint ide

   • User
    Dátum: 2023. március 6., 21:50
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Embörök! Há azét ilyen Barót amilyen, mert ahelyett, hogy megfognátok a kapa nyelét, ehelyett böcsködtök és ismeretlenűl is egymást köpköditek. Objektiv, reális kritika nélkűl nincs valódi demokrácia. Adjon Isten több eszet és szebb jövőt.

 • User
  Dátum: 2023. március 2., 12:13
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Sokan nem értik meg, hogy amit tizenhat év alatt az előző polgármesterek elhanyagoltak, rossz megoldásokat alkalmaztak stb., nem olyan könnyű helyrehozni. Egy városnak temérdek gondja-baja van, mindent nem lehet egyik napról a másikra elintézni, megoldani. A legkönnyebb állandóan elmarasztalni a polgármestert! Az előttem hozzászólók többsége még helyesen írni sem tud, de bolondul hőbörögni, azt igen. Ha tőlem függene, visszevezetném a közmunkát, s akkor nem lenne ilyen sok kapu eleje mocskosan, rendetlenül tartva, s ezért is a polgármester a hibás? S még sorolhatnánk!

 • User
  Dátum: 2023. március 2., 14:19
  ÉRTÉKELÉS: 0

  úgylátom, hamarosan polgármesterváltás lesz barűton. Bezzeg másra kenni lehet s semmitevést. 16 évig semmit nem csináltak. te aztán igen sokmindent

 • User
  Dátum: 2023. március 3., 12:35
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Baróton egy a baj, de az nagy: kevés a pénz, mint mindenhol máshol, abból a bödzséből semmit se lehet csinálni, jöhet nagydomi, szent habakuk, bárki. Ezt a barótiak meg kell értsék. Van húsz leadott pályázata a hivatalnak, de abból kézzelfogható dolgok nem lesznek a mi időnkben. Ha adnak is pénzt, a munkálatot meg kell licitálni, tudjuk hogy megy s aztán kitudja milyen kivitelező kerül, mert rendeset holtbiztos nem kapsz. Évekig húzódik minden. A pénzt elherdálják, eredmény nélkül. Ilyen körülmények között fölösleges mutogatni polgármesterre, lehetséges jelöltekre, aki azt mondja, feltámasztja halottaiból a várost, hazudik. Nem fogja. Lassan változnak dolgok, de ez évek, évtizedek kérdése. Addig is kitartást, más út nincs.

 • User
  Dátum: 2023. március 3., 12:23
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha a paraszti eszrol van szo,akkor ne felejtsuk el emliteni Benedek Huszar Janost, aki a juhoknak hajnaloson enni ad,majd indul Bukarestbe a sok ures palyazattal,amit soha sem fogunk ket szemmel latni megvalosulni!Minden tiszteletem a parasztoke,az emlitett ur is jobb volna ha a juhokkal maradna….ok inkabb elhiszik a sok szoveget. S barki is van Kazmer mogott,nem szamit,legalabb maaaaaaaaas!!!!! Ebbol mar eleg volt!

 • User
  Dátum: 2023. március 5., 12:32
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Elolvasták egyáltalán, mit ír a cikkben? 2028-2030 között korszerűsítik a baróti vízházat! Benedek Huszár polgármesternek van egy rendkivüli tulajdonsága: úgy nyomja velünk szembe ezeket a légből kapott ígéreteket, hogy beleszédülünk. Az Aquacovnál még azt sem tudják hét óra múlva mi lesz, de a polgármesterünk már 7 évre előre jósol. Drága János, polgármesterünk, te melyik világon élsz? A tanácsadód melyik világon él? Az alpolgármestered melyik világon él? A tanácsosaid melyik világon élnek?? Merthogy nem azon amelyiken mi, az biztos.Nem fognak korszerűsíteni semmit, Barótnak már volt egy vizes pályázata, Nagy P. 2012-ben “adta” át a korszerűsített vízházat.AZóta is jó, tiszta, iható vizünk van, tele van úgy aluminíumszulfáttal, hogy a mosógatószer is kicsapódik benne. Ezt isszuk, esszük,váljon egészségünkre! Szálljatok le a földre emberek, többet ne ígérgessetek a levegőbe, mert csak lejárassátok magatokat.

 • User
  Dátum: 2023. március 6., 15:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Minden tiszteletem mellett ajánlanám a városvezetésnek az útmenti por összetakarítását, förtelem ahogy kinéz jelenleg a város.Nincs elég ember a hivatalnál, az érthető egyfelől, de valamilyen megoldásnak csak kell léteznie. Ezt a munkálatot is nehogy meg kelljen már pályázni. Szebb jövőt s vígabb esztendőt!