Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem népszerű a vízszerelés, varrás

55 szabad hely maradt Kovászna megyében az elméleti középiskolai osztályokban – derült ki a tanügyminisztérium által közzétett, megyénkre vonatkozó adatokból. A leendő kilencedikesek helyüket úgy foglalhatják el, ha a július 13-a és július 20-a közti periódusban eljuttatják iratcsomójukat azon középiskolákhoz, ahova bejutottak.

Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó bejutó felvételi átlaga alapján (8,76) a Székely Mikó Kollégium kétnyelvű természettudományos profilú fél osztálya a legerősebb magyar tagozatos osztály a megyében, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum természettudományos osztályában viszont 3,22-es átlag szerepel a lista legalján. A legtöbb hely a Baróti Szabó Dávid líceum természettudományos osztályában maradt (14), Kovásznán is betöltetlen 10 hely a hasonló profilú osztályban.

Az első elosztási körben 141 nyolcadikos diák maradt ki a líceumból, mert nem jelölt be elég opciót vagy be sem iratkozott, őket majd július 30-tól kezdődően a második körben speciális procedúra alapján osztják szét azokkal együtt, akik az első kör után nem teszik le az iratcsomójukat azokhoz a tanintézményekhez, ahová bejutottak.

A 777 szakiskolai helyből 336-ot foglaltak el, a duális képzésben még van 6 hely Kovásznán leendő ácsoknak, asztalosoknak, parkettázóknak, de beteltek az Apor Péter szakközépiskola mezőgazdasági dolgozó, autószerelő és mezőgépész osztályai, a szentgyörgyi Berde Áron gazdasági líceum minden szakiskolai osztálya, sőt, itt felvételit kellett szervezni a túljelentkezés miatt. Nem akarnak viszont a diákok kőművesek, asztalosok, víz- és gázszerelők, hentesek, varrómunkások lenni, a Puskás Tivadar szakközépiskolában még sok hely van az ilyen profilú osztályokban. 12 diák a romák számára fenntartott helyeket foglalta el. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük