Felhívás!

Újmisés szertartás

Újmisés szertartás Kovászna megye

A kézdivásárhelyi születésű Marosi Balázst június 20-án szentelték pappá, az Egri Hittudományi Főiskola és az Egri Papnevelő Intézet volt növendéke vasárnap szülővárosában is bemutatkozott.

Marosi Balázs (a fotón középen) két egykori kantai ministránstársával, Pasca Szilárd csíkszentdomokosi és Albert István Csaba szászrégeni segédlelkészekkel celebrálta első itthoni szentmiséjét, a környékbeli papság és a nagyszámú hívősereg részvételével.

Vargha Béla főesperes elmondta: az elmúlt 45 évben Kézdivásárhely tíz papot adott a Főegyházmegyének, éppen annyit, mint Gelence. A gelencei plébánosi, illetve a kézdivásárhelyi főesperesi szolgálata idején szintén tíz papot indított útjára, Marosi Balázs épp a tizedik a sorban. A szentbeszédet Pasca Szilárd kézdivásárhelyi származású, most Csíkszentdomokoson szolgáló segédlelkész mondta, aki a prédikációban a gyermekkori ministráns emlékeket is felelevenítette.

Marosi Balázs 1994. augusztus 1-jén született Kézdivásárhelyen, ahol iskolába járt egészen a nyolcadik osztályig. A kilencedik osztályt már Gyulafehérváron, a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban kezdte el, amely mint kisszeminárium készítette fel a papi hivatásra. Élete egyik legfontosabb megállója a székelyudvarhelyi ferences kolostor volt, ahol látva az atyákat, megerősödhetett hivatásában, új fejezet kezdődött életében, melynek elindítója Varga András olaszliszkai plébános volt. Ezt követően Eger városába érkezett, ahol a Hittudományi Főiskolán és az Egri Papnevelő Intézetben formálódott lelkésszé. Szülővárosában vasárnap mutatkozott be a hívek előtt, a szentmise végén az újmisés megáldotta a szüleit, nagyszüleit, a helyi papságot és a jelen levő híveket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások