Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem félnek a vírustól

Nem félnek a vírustól Kovászna megye

Az átoltottsági arány növekedését remélik Kovászna megyében attól, hogy május elejétől a háziorvosok is oltanak, ugyanis Háromszék jelentősen lemaradt az országos átlagtól a beoltottságot illetően. Sokan mégsem vállalják az oltást, ilyen-olyan megfontolásból.

Már egy hete oltanak a háziorvosok is, viszont azóta sem nőtt jelentősen a Kovászna megyében Covid19 ellen beoltott személyek száma, ami jelenleg 50 ezer felé közelít.

Hirdetés
Hirdetés

A megyei sürgősségi kórház orvosigazgatója, dr. Roșu Mátyás kifejtette: sajnos, a beoltott személyek nem mind a megyéből vannak, a vakcinaturizmus miatt nagyobb a szám, Háromszéken továbbra is alacsony az oltási kedv. Sokan, sok mindenre hivatkoznak, amiért elutasítják az oltást, és nem csak azokról van szó, akik oltásellenesek, és egyáltalán nem szeretnék megkapni a vakcinát – mondta.

Vannak, akik a megelőzésben hisznek, úgy gondolják, ha betartják a szabályokat, figyelnek magukra és másokra, illetve megerősítik az immunrendszerüket, akkor nincs szükségük oltásra. Mások úgy vélik, átestek már a betegségen, így megszerezték az immunitást, és ezért nem oltatnak. Olyanok is akadnak, akik bizonytalanok, kivárnak, hogy milyen mellékhatásai lehetnek az oltásnak, és csak később szeretnék kérni a vakcinát, mások pedig az oltások között válogatnak.

A legrosszabb az – véli a kórház vezetősége –, hogy nagyon sokan álhírekből tájékozódnak, így esetleg a korábbi hajlandóság is elmúlik belőlük, ha szóba kerül az oltás. Dr. Roșu kiemelte, nincs rossz vakcina, és ez az egyetlen megoldás a járvány legyőzésére. Arra kéri a lakosságot, hogy mérlegeljenek, gondolják át, tájékozódjanak megfelelő, hihető forrásból, és úgy hozzanak döntést. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 11., 7:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  És főképp azt is tartsák észben, hogy Raed Arafat már belengette, nem csak a lezárás, a nyitás is régiósítva lesz, természetesen az átoltottság arányától függően. Akkor pedig egy-kettőre kiderülhet, hogy a sok sunyiban lehúzott Covid, ami nem szerepel a hivatalos statisztikákban, meg az alacsony beoltottsági szint miatt egyszeribe a nyakunkba hullhat a rég óhajtott területalapú autonómia. Itt fogunk kuksolni, mint az, aki magára zárta az ajtót, s jó messzire kidobta a kulcsot.

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 12:22
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Gondolom az egyetlen,, hihető” forrás az övék, ugye? Sokan megtapasztalták a már a,,hihető,”források valóságtartalmát.Az embereket már nehezebben lehet hűlyíteni,a fagyi(Facebook) visszanyalt!

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 15:55
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ezúttal német és holland tudósok állapították meg, hogy a Pfizer vakcína átprogramoz(hatja) az immunrendszeredet. Tudod ez mit jelent?

  • User
   Dátum: 2021. május 12., 16:51
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Nem, te tudod? Mert nem megállapították, hanem feltételezik, de nem derül ki miért és hogyan. Feltételes módban van az egész, de persze magas labda és rögtön lecsapnak rá.

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: 0

  ,, Nem félnek a vírustól! „Micsoda Istenkáromlás, micsoda szörnyűség! Hogy merészelik? A pofátlan laposföldhívő gyíkemberek.. .!Talán aludni is tudnak, meg mosolyogni. ..! Hallatlan pofátlanság! Fogadjuk otthon nem is hordanak maszkot! Eszméletlen, hogy egyesek milyen felelőtlenek! Ezek képesek be nem kapcsolni a tévét, nem hallgatni rádiót… egyesek már odafajultak, hogy kijárnak a természetbe… Pedig meg van mondva, hogy társadalmi elvárás a rettegés, félni kell, aggódni, tesztelni. Elképesztő, hogy nem értik meg az emberek. Felelőtlen csőcselék!

 • User
  Dátum: 2021. május 13., 7:53
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A vírus kódhordó, az ellenvírusnak is annak kell lennie. A kód hatékonyságáról, vagy annak korlátozásáról nem pletykálnak sehol. Hiszen az emberi test változékonysága már egy erős kockázati tényező. Esetleg sajtó-ajtólengetésre lehet számítani, ami elég sokszor üzleti disznóságot fedez.