Felhívás!

Jobb sors vár rá

Megérkezett németországi örökbefogadóihoz Peti, az idős kutya, amelyiket év elején az illetékesek egy illyefalvi férfitől koboztak el, miután megállapították, hogy a gazda nem tartotta be a minimális állatjóléti szabályokat.

Igyártó Nándor állatvédő, a kutya megmentésében, majd elhelyezésében is segédkező fiatal érdeklődésünkre elmondta, hogy a brassói Animals Need Us állatvédő egyesületnek köszönhetően jó helyre került a mostoha sorsú eb.

– Szegény párának nehéz élete volt: legutóbb a testében egy golyót is kimutatott a röntgenkép. Ettől bizonytalan lett a sorsa, de végül a németországi örökbefogadók – miután kiderült, hogy egyelőre nincs veszélyben az élete a golyó miatt – vállalták az örökbefogadását, gyógyítását. Petiről a napokban kaptam kézhez egy fotót: megérkezett Németországba! Jól ismerem, látszik rajta, hogy megviselte az út, kifáradt, de most már jó helyre került – mesélte nagy lelkesedéssel Igyártó.

Tőle tudtuk meg, hogy a németországi állatbarátok prioritásként kezelik a rossz sorsú ebek örökbefogadását, főképpen azon kutyák nevelését vállalják, amelyikek az életük során sokat szenvedtek, idősek, és nehezen találnának újra gazdára. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.