Felhívás!

Nem célszerű kivárni

Prevenciós célzatú előadássorozatot – Nyugdíjasok iskoláját – indít a Diakónia Alapítvány idősgondozó ágazata a megye falvaiban egy, a Bethlen Gábor Alaptól megnyert 500 ezer forintos támogatásnak köszönhetően.

Vetró-Bodoni Enikő szociális munkás, mentálhigiénés szakember és Dénes Kinga pszichológus a félelmetes Alzheimer-kór megelőzésének lehetőségeiről tartanak előadásokat olyan falvakban, ahol az alapítvány idősgondozói szolgálata működik ugyan, de a munkatársak más formában még nem találkoztak a helyi célcsoporttal, amelybe az aktív idősek is beletartoznak. Ezeken a találkozókon interaktív módon közelítik meg az időskori elbutulás megelőzésének módját, amely lényegében hat pilléren nyugszik: a rendszeres mozgás, az egészséges táplálkozás, a minőségi alvás, a szociális kapcsolatok, a mentális serkentés és a stresszkezelés a kutatások szerint együttesen jelentősen késleltethetik a demencia e formájának megjelenését.
Az első, a felsőrákosi unitárius gyülekezeti teremben megtartott előadás hallgatói élénk érdeklődéssel fogadták a témát. A továbbiakban május és június folyamán több erdővidéki faluban kerül sor hasonló rendezvényekre, melyeken a helyi nőszövetségek közreműködésével kis szeretetvendégséggel is várják a résztvevőket: május 16-án Magyarhermányban, 23-án Vargyason, június 4-én Közép­ajtán lesz előadás, mindig délelőtt 11 órától, aztán Sepsiszéken folytatódnak a Diakónia munkatársainak kiszállásai: Gidófalva, Árkos, Kőröspatak, Kálnok, Bodok következik, majd ősszel további helységekben is meghirdetik az eseményt. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.