Felhívás!

Nehéz rajtakapni a bűnöst

Nehéz rajtakapni a bűnöst Kovászna megye

Szeretjük a zöldet, a természetet, de csak látszólagosan: Barót környékén legalábbis még sokan a szabadba hordják a szemetet, mit sem törődve a környezettel. A baróti polgármesteri hivatal az elmúlt időszakban nem kevesebb mint fél tucat illegális szemétlerakót számolt fel Bodostól Miklósvárig, Köpecbányán, Felsőrákoson, Baróton a bekötő, azaz a bányaút mentén.

A hatóságok azonkívül, hogy az emberek jóérzésében bíznak, nem sokat tudnak tenni a szemetelők ellen.

– Őrizni nem tudjuk ezeket a lerakóhelyeket, próbáljuk rendszeresen szemmel tartani, hogy mi történik körülöttük, de nehéz rajtakapni a szemetelőket – fogalmazott Barót alpolgármestere, Szakács László.

Nem érti, ha valakinek szerződése van a hulladék elszállítására, tehát törvényesen elszállíttathatná a szemetét, miért folyamodik mégis törvénytelenséghez – a magyarázat valószínűleg a régi beidegződésben, a megszokásban rejlik. De akadnak kivételek is: a baróti bányaút környékén lakók közül csak keveseknek van szerződésük a TEGÁ-val, így nem csoda, hogy ott akár két-három hetente lehetne nagytakarítást szervezni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. május 16., 8:30
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kotelezzek kosson szerozdest ! Mi miert fizessuk? akkor az egesz varos ne fizesse,ugyse csinalnak semmit a nemfizetokkel! Alpolgarmester ur ez a mondata nem helyes,ez nem mentseg! Kotelezzek valahogyan rea! Mindenre van megoldas ! De Barot a szegyenfoltja Erdovideknek! Onok is megdolgozhatnanak a penzukert,eleg az igeretbol a semmit tevesbol ! Szetbombaztak a varost,kellett nekunk UDMR !