Felhívás!

Adjuk vissza az iskolájukat!

Jótékonysági előadást tart csütörtökön a Bukaresti Gyermekopera (OCCB) a kommandói iskola javára. A 17 óra 30 perckor kezdődő, Don Quijote című balettelőadás teljes bevételét az iskola újjáépítésére ajánlják fel.

Mirela Cara újságíró, az Adjuk vissza az iskolájukat! kampány koordinátora azt mondja: a nézők tekintsék úgy, hogy a 25 lejes belépő nem a jegy ára, hanem adomány a kommandói iskola újjáépítésére, mert az OCCB teljesen ingyen lép fel.

Andreea Soare, a balett főszereplője szerint, a leegyszerűsített történetet a zene és a mozgás nyelvén mesélik el, így mindegy, hogy a néző gyerek (és nem csak) román vagy magyar.
Mădălin Guruianu, az intézmény közönségkapcsolati koordinátora elmondta: az egyórás előadás a darab klasszikus feldolgozása, és természetesen nem csak gyerekek által élvezhető.
Emil Pantelimon, az OCCB tájékoztatási felelőse kifejtette: amennyiben igény van rá, szívesen eljönnek akár havi rendszerességgel is Sepsiszentgyörgyre, hisz az OCCB előadásai olyan nagyprodukciók, amit egy kisvárosban nem lehet megvalósítani.

Az évi 3,2 millió lejes évi költségvetéssel működő intézmény, amely egyedülálló a világon abban a tekintetben, hogy kizárólag gyerekeknek tart opera-, operett-, musical- és balettelőadásokat, az utóbbi három évben 15-ről 75 ezerre emelte az eladott jegyek számát, évadonként 15–20 premiert mutatnak be, és 450–500 előadást játszanak. Alapkoncepciójuk, hogy a klasszikus feldolgozás mentén dolgoznak, ami a díszletet és a kosztümöket illeti, ám modern berendezéseket használnak, székhelyükön három teremben forgószínpad és saját LED-fal áll rendelkezésükre.
Az igazgató úgy véli, tevékenységükkel lefödnek egy hatalmas „lyukat”, miután az iskolai zeneoktatás gyakorlatilag megszűnt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.