Felhívás!

Ne nyúljanak a bérükhöz!

Ne nyúljanak a bérükhöz! Kovászna megye

Akinek ma dolga van a megyei adóhatóságnál, az jól tenné, ha elindulás előtt telefonon megérdeklődi az intézménynél, hogy dolgoznak-e. A pénzügyi alkalmazottak ugyanis tegnaptól meghatározatlan időre sztrájkot hirdettek.

A munkabeszüntetés (tegnap délutáni állás szerint) legalább szerda délig tart – arra hívta ugyanis tárgyalásra a pénzügyminiszter a szakszervezeteket.

– Nincsen rendben, hogy miközben mindenkinek felfelé emelik a fizetését, aközben a mi béreink egyharmadát elveszik. Nem másoktól sajnáljuk a nagyobb béreket, de igazságtalannak tartjuk, hogy azt tőlünk akarják elvenni – nyilatkozta Raluca Moraru, a Kovászna Megyei Adóhivatal szakszervezeti vezetője.

Tegnap, a „spontánnak” nevezett sztrájk során az ország csaknem összes megyéjében felfüggesztették a munkát. A szakszervezet sérelmezi, hogy az új bértörvény minden pótlékot megvon az alkalmazottaktól, miközben munkájuk összeférhetetlen bármilyen jövedelmet termelő másodállással. Nem értik azt sem, hogy miért nem a most meglévő 25 ezer alkalmazottat fizetik meg tisztességesen, ahelyett, hogy a családi adózást előíró törvény tervezetének megfelelően, 35 ezer új alkalmazottat szerződtessenek bőven magasabb fizetéssel, a mostaniak duplájával.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.