Hirdetés
Hirdetés

Nagyajtai hírek

Nagyajtai hírek Kovászna megye

Nagyajta községben az Anghel Saligny-program keretében a vezetékes vízhálózat felújítására és bővítésére pályáznak – tudtuk meg Bihari Edömér polgármestertől. A program mindkét falut érintené.

Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben jóváhagyják és támogatják a projektet, kicserélnék a hálózathoz tartozó tartályokat, szűrőket, felújítanák a kutakat, összekötnék a nagyajtai és a középajtai hálózatot, továbbá Nagyajtán, ahol a főút mentén nincs vezeték, bővítenék is azt.

A szennyvízhálózattal már összetettebb a dolog, ugyanis kritérium volt, hogy minimálisan 2000 háztartást érintő rendszer kiépítésére lehet pályázni, így összefogtak Bölön községgel, együtt pályáznák meg a rendszer kiépítésére szükséges pénzt: Nagyajta, Bölön, Középajta és Bölönpatak.

Szintén a Saligny-program támogatásával Nagyajtán elköltöztetnék a főúton levő Monarchia-korabeli vashidat (helyébe új híd épülne, ezt korábban a megye vállalta fel Erdővidék Felzárkóztatásának Programja keretében), teljesen felújítanák a Nagyajtán levő 2 pallót, de épülne Középajtán is egy új híd.
Nagyajta korábban az Országos Befektetési Ügynökséghez is nyújtott be pályázatokat, többek között iskolaépületek felújítására, de választ még nem kaptak. A közvilágítás felújítására viszont már megnyerték a támogatást a Környezetvédelmi Minisztériumtól, következik majd a kivitelezés. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük