Felhívás!

Felújult a sportbázis

Felújult a sportbázis Kovászna megye

Befejezték a vajnafalvi negyed határán található sportbázis felújítását Kovászna városában. A helyi költségvetésből fedezett munkálatra nagy igény mutatkozott már a lakók részéről, szükségességét jelzi, hogy a munkálatok befejezését követően nem sokkal már birtokukba vették kicsik és nagyok.

Idei költségvetéséből különített el pénzösszeget a fürdővárosi tanács a sportbázis felújítására, ami a hónap elején be is fejeződött. A modernizálás kezdeményezője Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester volt, ő is felügyelte a munkálatokat, amelyeket az önkormányzat emberei végeztek.

– Létezett a sportcsarnok mellett egy aszfaltozott minifocipálya, azonban annak aszfaltrétege megtöredezett, a felületét benőtte a gyom. Nemrég újraaszfaltoztuk és kifestettük a játékfelületet, új kapukat, háttérhálókat szereltünk fel, szegélykövekkel zártuk le a futópálya területét, majd kavicsoztuk, salakoztuk, tömörítettük a felületet – magyarázta Gyerő József polgármester.

A sportcsarnokot és a frissen elkészült kültéri pályát az Avram Iancu-iskolában tanulók is használhatják tornaórára, de bárki igénybe veheti díjmentesen. A pálya szomszédságában kialakítottak egy játszóteret, valamint felnőtteknek való erőparkot is. Az elemeket a helyi tanács vásárolta, szakcég szerelte fel. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások