Felhívás!

Nagy a fiatalok felelőssége!

Raed Arafat államtitkár, a romániai rohammentő szolgálat (SMURD) alapítója, kifejlesztője kulcsszerepet vállalt a koronavírus-járvány terjedésével szembeni küzdelemben is.

Egyik kereskedelmi televízió stúdióbeszélgetésén elmondta, a tapasztalatok azt mutatják, a fiatalok egy része nem tekinti komoly veszélynek a koronavírust, ezért az írott és íratlan védekezési szabályokkal szemben is eléggé gyakran vétettek (társaságban összegyűltek, csoportosan jártak stb.).

Az orvos rámutatott, a fiatalok bizonyos hányadának közömbös, szinte kihívó magatartása általánosan is veszélyes, de van egy sajátossága. A hivatalos nyilvántartásba került fertőzöttek száma nem a valós szám, országban sokan lehetnek tünetmentes fertőzöttek, úgynevezett “csendes vírushordozók”, akiket a Covid-19 nem tudott megbetegíteni, ők viszont fertőzhetnek másokat, vagyis továbbadhatják a vírust. Nos, a tünetmentes vírushordozó személyek jelentős hányada vagy zöme a fiatalabb korcsoportokból kerülhet ki, magyarázta az orvos, és kihangsúlyozta, a fiatalok felelősek a környezetükért, az idősebbekért, a szeretteikért, ismerőseikért, bárkiért, akik fertőződés esetén életveszélybe kerülhetnek. Éppen ezért a fiataloknak akkor is be kell tartaniuk minden óvintézkedést, ha ők maguk nem félnek a járványtól.

Azt is tudni kell, a fiatal életkor még nem száz százalékos garancia sem a fertőződés, sem pedig a komplikációk elkerülésére.

(bl)
 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.