Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Működik a sebészet

Működik a sebészet Kovászna megye

Szalagvágás ugyan még nem történt, de már működik a kézdivásárhelyi kórház felújított sebészete: az intézmény egy ultramodern szárnnyal gazdagodott.

Hirdetés
Hirdetés

A kivitelező cég példás munkát végzett, mondhatni rá sem ismerni a kézdivásárhelyi kórház régi-új sebészetére. A kórtermeket átalakították, külön mosdóval rendelkeznek, új villanyhálózattal (és lámpatestekkel), szellőztetőrendszerrel és számos más újítással van felszerelve a régi épület.
Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre kifejtette: hiányzik még egy engedély, de attól eltekintve az épület használható.

A felújításra a szerződést 2020 derekán írták alá, a munkát az év őszén meg is kezdték, ez részben az energetikai hatékonyság növelését is célozta, ennek betudhatóan az üzemeltetés költségei csökkennek, ami a mai energiaárakat tekintve nagyon fontos. A kivitelezés pályázatból valósult meg, ennek értéke mintegy hárommillió lejt tett ki.

A felújított sebészet volt az az ingatlan, amiben báró Szentkereszty Stefánia jóvoltából 1884. október 19-én megkezdte működését a Kézdivásárhelyi és Vidéki Rudolf Kórház. 

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások