Felhívás!

MPP: a medvéket altatnák, Borbolyt lemondatnák

MPP: a medvéket altatnák, Borbolyt lemondatnák Kovászna megye

A medvék altatólövedékes ártalmatlanítására, tehát cselekvésre, vagy lemondásra szólítja fel Borboly Csabát a Hargita megyei közgyűlés MPP-s frakciója.

 

 

    A Magyar Polgári Párt az követeli, hogy Hargita Megye Tanácsa 24 órán belül kössön szerződést egy vadásztársasággal a veszélyes medvék altatólövedékes ártalmatlanítására, begyűjtésére és ideiglenes, biztonságos megőrzésére. Az MPP azt javasolja, a művelet költségeit a megyei önkormányzat előlegezze meg, majd utólag hárítsa a Környezetvédelmi Minisztériumra.

 

 

Közleményükben a politikusok és kormányhivatalnokok felelőtlenségét okolják, emberi életek kockáztatásával vádolva őket, hozzátéve, sürgősen lépni kell, még mielőtt halálos áldozatot követelne a tusnádfürdői medvehelyzet.

 

 

Ez ügy rendezéséért az MPP is módosítaná az érvényben levő törvényeket: “Ha a jelenlegi jogszabályok rosszak, hatástalanok, akkor módosítani kell, esetleg újakat alkotni. Ne az életet alakítsuk a jogszabályokhoz, hanem a jogszabályokat az élethez!” – jelentik ki a dokumentumban.     

 

 

Ugyanakkor elegük van a megyei önkormányzat vezetőjének megítélésük szerint öncélú médiasiránkozásából is, ezért szokatlanul keményen fogalmaznak: “Nem siránkozni kell, hanem cselekedni! Amennyiben a megyei tanács elnöke nem hajlandó erre, azonnal mondjon le!” – szólítják fel Borboly Csabát, a megyei önkormányzat RMDSZ-es elnökét.

 

 

Az ügyről korában már írtunk: itt és amott.

 

(mti) (képünk illusztráció)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások