Felhívás!

MOZI

Művész Mozi by Cityplex

  • május 6 -11.

Cím: A kör (amerikai dráma, 110 perc) – magyar szinkronnal és román felirattal

AP-12

Program:

Május 5.: 18.15 M, 19.30 r

Május 6.: 17.45 r

Május 7.: 17.45 r

Május 9.: 18.15 M, 21.30 r

Május 10.: 18.15 M, 20.00 r

Május 11.: 18.15 M, 20.00 r

Leírás: Mae (Emma Watson) élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését.

 

Cím: Csápi – Az óceán hőse ( spanyol családi animációs film, 92 perc) – román szinkronnal

AG

Program:

Május 6.: 12.15

Május 7.: 12.15

Május 11.: 18.00

Leírás: Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla, a három jóbarát az óceán legmélyén, egy varázslatos világot rejtő árokban él. Sok-sok évvel azután, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberiség elhagyta a Földet, a különleges vízi lények továbbra is gondtalanul lubickolnak az oltalmat adó végtelen mélységben. Ám egy nap egy váratlan baleset szétrombolja a védelmet nyújtó otthonukat, és a közösség őrzője, a hatalmas Kraken egy fontos küldetéssel bízza meg a kis polipot.

Csápi barátaival karöltve nekivág az ismeretlen óceánnak, hogy új hazát keressen mindannyiuk számára. Az elszánt herkentyű csapatra tengernyi kaland és móka vár, miközben rémisztő ellenségekre és kedves barátokra is szert tesznek. A kissé vérszomjas murénával, Maurával kiegészülve olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a híres-nevezetes Titanic roncsok vagy a jeges sarkvidék. De vajon sikerül megmenteniük az óceánt, hogy az újra a világ legbulisabb helye legyen?

Cím: Marina Abramovic – A távolság, ami összeköt (brazil, dokumentumfilm, 86 perc) – magyar és román felirattal

AG

Program:

Május 5.: 18.00 m

Május 6.: 16.15 r

Május 7.: 16.15 m

Május 9.: 20.00 r

Leírás: Marina Abramovic az ismert művésznő Braziliában kutatja a különböző gyógyítási módok eredetét és kultúráját, valamint ezek kapcsolatát a performansz művészettel és a spiritualitással

 

Cím: Az aranyember (némafilm 84 perc) – román felirattal

Program:

Május 10.: 18.00

Leírás: Korda Sándor (későbbi Sir Alexander Korda) 1914-ben rendezte első magyar filmjét és 1919-ben, amikor Magyarországról távozott, már több mint 25 film rendezése fűződött a nevéhez. Sikeres filmrendezőként és producerként a brit filmipar egyik meghatározó alakja volt és ő alapította a London Films brit filmstúdiót. Korda Sándor az eredeti helyszíneken forgatta 1918-ban Az aranyembert, mely Jókai legkedvesebb regénye. Témáját Jókai gyermekkori komáromi élményeiből merítette, a 19. század elején játszódik és a történetben a főhős, egy a pénzre és a pénzszerzésre alapozott polgári világtól megcsömörlött férfi, aki az Al-Duna egy rejtett zugában, a Senki szigetén ismeri meg a boldogságot egy társadalmon kívül élő asszony oldalán.

 

Cím: Bébi úr (amerikai családi animációs film, 97 perc) – román szinkron

AG

Program:

Május 6.: 12.00

Május 7.:12.00

Leírás: Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája – el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt – és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát; és ez a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébi menedzser áll az egész konspiráció középpontjában.

A testvéreknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szörnyű terv valóra válását, megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ helyes rendjét, és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős.

Forrás: port.hu

 

Cím: A galaxis őrzői vol. 2. (amerikai sci-fi akciófilm, 137 perc) – román felirat

AP-12

Program:

Május 5.: 20.30

Május 6.: 20.30

Május 7.: 20.30

Május 9.: 20.30

Május 10.: 20.30

Május 11.:20.30

Leírás: Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

Forrás: www.port.hu

 

Cím: Halálos iramban 8 (amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm 136 perc) – román felirattal és magyar szinkronnal

AP-12

Program:

Május 6.: 16.00 M, 20.00 r

Leírás: Dom és Letty nászúton vannak, Brian és Mia pedig kiszálltak a játékból. A világjáró csapat többi tagja szétszéledt, és próbálnak a normálisra emlékeztető életet élni. Ám egy titokzatos nő visszacsábítja Domot a bűn világába, ahonnét, úgy tűnik, nincs menekvés, sőt, arra is ráveszi, hogy árulja el a hozzá legközelebb állókat…

A kubai partoktól New York utcáin át a Barents tenger jégpáncéljáig világszerte számos helyen folyik a hajsza, amit hőseink csapata folytat, hogy útját állják egy anarchistának, aki káoszt akar a világra szabadítani… és hogy hazahozzák a férfit, aki családot csinált belőlük. A sorozat legújabb darabjában Vin Diesel mellé visszatér Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky és Kurt Russell is, valamint csatlakozik hozzájuk az Oscar-díjas Charlize Theron mellett a szintén Oscar-díjas Helen Mirren, valamint Scott Eastwood is.

 

Cím: Öldöklő szerelem (amerikai thriller, 100 perc) – román felirat

N-15

Program:

Május 6.: 18.30

Leírás: Nem könnyű elegánsan szakítani. Tessa (Katherine Heigl) még alig heverte ki, hogy véget ért a házassága, amikor volt férje eljegyzi új szerelmét (Rosario Dawson), és hazaviszi abba a házba, ahol valaha Tessával élt.

Az új nő azt hiszi, végre otthonára talált. Bízik benne, hogy maga mögött hagyhatja tragédiákkal terhes múltját, és csak a fényes jövő vár rá. Nem is sejti, hogy az valami egészen mást tartogat számára: az előző feleség bosszúját.

Tessa tönkre akar tenni mindent, amihez egykori szerelmének és az új nőnek köze van: nem tartja vissza sem józan ész, sem erkölcs. De még az sem, hogy a saját kislánya is ott él, ahova le akar sújtani. (InterCom)

Cím: Teljesen idegenek (olasz vígjáték, 97 perc) – román felirat

AP-12

Program:

Május 5.: 21.45

Május 9.:18.00

Leírás: Hét jó barát találkozik, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkié is jelez, együtt nézik meg. Paolo Genovese filmje.

Forrás: www.port.hu

 

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.