Felhívás!

„Mobilmániás” sofőrök

„Mobilmániás” sofőrök Kovászna megye

A számos figyelmeztetés, a látványos rendőrségi ellenőrző- és tájékoztató akció sem riasztott el egyeseket a vezetés közbeni mobiltelefon, illetve médiakütyük használatától, így az elmúlt hetekben számos bírságot róttak ki az egyenruhások, illetve hajtásit is elkoboztak.

Már a törvénymódosítások október 12-i életbe lépése előtt Háromszék-szerte szervezett látványos ellenőrző, tájékoztató akciót a megyei rendőrség, figyelmeztették a sofőröket, hogy jelentősen nőttek az alkalmazható bírságok, és a jogosítvány 30 napra történő felfüggesztésével is számolhatnak.

Nos, a hírverés, tájékoztatás ellenére még mindig szép számban akadnak, akik nem veszik komolyan a mobiltelefon-használat vezetés közbeni veszélyeit, ez derült ki a lapunk által igényelt statisztikákból is. A számadatok azt tanúsítják, hogy október 12-e és október 31-e között Háromszéken nem kevesebb, mint 23 bírságot szabtak ki ilyen jellegű kihágásokért. Ezek összege meghaladta a 7 ezer lejt, továbbá két sofőrtől – mivel a multimédiás eszköz használatával egy időben még más közlekedési rendszabályt is áthágtak – a hajtási jogosítványt is visszatartották.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 4., 9:55
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Ma reggel (2019 nov.4)Szentgyörgyről jövet 2 rendőrkocsival találkoztam, mindkettőben a vezető mobiltelefonon beszélt. Jelzem sem fény, sem hangjelzést nem használt egyikük sem. A tegnap este Kézdivásárhely és Szentkatolna közt zártvonalon elözött a rend bátor őre, ugyancsak megkülömböztető jelek használata nélkül. Nekük szabad?