Felhívás!

Mikóújfalu fellélegezhet?

Mikóújfalu fellélegezhet? Kovászna megye

Mikóújfalu község önkormányzata még májusban figyelmeztette a település lakóit, hogy egy fiatal hím medve, illetve egy hárombocsos anyamedve a temető szomszédságában lévő bokros részen tanyázik (képünkön), továbbá az illetékes hatóságokat is riasztották. Ez utóbbi mindmáig hasztalannak bizonyult.
„Tisztelettel arra kérjük falusfeleinket, hogy a medve befogásáig és elszállításáig kerüljék a temetőt és környékét, illetve az esti órákban a Patak utca felső részén is figyelemmel közlekedjenek. Megértésüket köszönjük!” – állt a felhívásban. Gheorghe Neagu, a Kovászna megyei környezetvédelmi hivatal vezetője lapunknak kifejtette, a bürokrácia nehézségei mellett gyakorlati okok miatt sem tartja optimális megoldásnak a medve befogását, elszállítását, hiszen már számtalan példa volt arra, hogy a macit elvitték távoli erdőrészekre, ám idővel visszatért régi lakóhe­lyére.
Demeter Ferenc mikóújfalusi polgármester pénteken lapunk érdeklődésére elmondta, kapott egy átiratot (akárcsak a helyi vadásztársaság), amelyben arra szólítják fel, hogy szervezzenek medvehajtást, így űzzék el a macit a lakott területről.
– Ez a hajtás – ismereteim szerint – nem történt meg. Az idevágó törvények jelenleg lehetetlenné tesznek bármilyen hatékony, gyors beavatkozást. Öröm az ürömben, hogy a medvék a jelek szerint visszavonultak, mostanában nem érkeztek jelzések, hogy az említett részen tanyáznának. A település közelében az elmúlt hetekben láttunk ugyan medvenyomokat – anyamedve volt bocsokkal –, ám az említett részen nyomokat sem találtunk – újságolta a polgármester. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 2., 7:24
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Az orszagot viszi a viz de ugy latszik egyeseknek rogeszmeje a medvezes.Jobb lenne az arvizkarosultakon segiteni medvezes helyett es elismerni azt a valos tenyt,hogy ugyanugy mint a medves gondokert,az arvizekert is ugyanazok a felelosek.Azok akik a hegyekben barbar modon letaroltak az erdoket. Az ilyen ugyeket mikor fogja a DNA vizsgalat ala vetni?Vagy talan Romaniaban az erdok nem tartoznak a nemzeti ugyek koze?No es az ebbol adodo arviz gondok,termeszeti katasztrofak melyek milliardos gondokat okoznak hiszen hidakat,utakat,vasuti halozatot,telepuleseket es termeseket tesznek tonkre.Sot emberi eletet is kovetelnek.Vagy mindez a DNA-nak nem szamit?!Apropo emberi elet.Ez a legutobbi arviz 4 ember eletet ontotta ki.Ti tudtok olyanrol,hogy az iden a medvek 4 embert megoltek volna?! Mert mi nem.Es akkor miert nem lehet oket beken hagyni?!! Talan azert mert nehany korrupt politikus penzt akar keresni a borukon?! Ugyanazok a korrupt es aljas hazaarulok akik az erdoket is tonkretettek es Romaniat lassan lakhatatlanna fogjak tenni ha a nep nem fog follazadni ellenuk.