Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miért nem halad a munka?

Miért nem halad a munka? Kovászna megye

Vízgondok témában tartotta meg soros sajtótájékoztatóját dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester és Pap Lajos mérnök, a Közüzemek kézdivásárhelyi megbízottja. Az alpolgármester számonkérést fogalmazott meg a Vízüzemek megyei vezetősége felé, mivel úgy érzi, nem tartják be az ütemtervet, lassan dolgoznak, és az örökös kommunikációs probléma még mindig fennáll.

Pap Lajos az eddig megoldott munkálatokkal kezdte, kiemelve: felszámoltak egy nagy kapacitású, 500-as vezetéket, amely a Gábor Áron-líceum alatt ment át, ezért kellett elzárni az egész városban a vizet. Ezzel a lépéssel viszont egy égető gondot küszöböltek ki: az iskola udvarán található víztoronytól a vízházig tartó városszakaszt kiiktatták a régi vezetékből. Sajnos emiatt következtek be a Bethlen utcai csőtörések, a Benedek Elek utca kiesése, majd újabb hátráltatás jött közbe, amikor az Ady Endre utcában is meghibásodás történt. „Szeretném nyomatékosítani, hogy az ilyenkor elfolyó víz nem a lakókat terheli, hanem a céget, tehát senkinek a számláján nem fog ez szerepelni” – mondta Pap.

Pap kitért a Csernátoni úton zajló munkálatokra is, kimondta: a cég ott nem megfelelő hatékonysággal dolgozik, ezért vannak még mindig gondok. „Az volt az eredeti elképzelés, hogy december 6-ig átköthetjük az egész utcát az új vezetékre, ehelyett ott tartunk, hogy ez csak két tömbház és három magánházat esetében sikerült” – közölte a szakember.

Dr. Szilveszter Szabolcs keményebb hangnemet ütött meg, mert úgy gondolja, nem lehet tétlenül nézni, hogy amíg az önkormányzat minden anyagi és más feltételt megteremtett a munkálatok időbeni elvégzéséhez, addig a kivitelező heteket csúszik az ütemtervvel. „Az nem volt jogos megközelítés, hogy a hivatalé a hálózat, így ő kell befektessen az újításba, mivel a delegációs szerződés is tisztán leírja, a hivatalnak joga van, de nem kötelessége beruházni, de ebbe is belementünk, és prioritásként kezeljük. Az elmúlt négy hónapban 350.000 lejt irányoztunk elő a munkálatokra, így joggal kérdezzük, hogy ez a pénz miért nincs elköltve, miért nem halad a munka?” – tette fel a kérdést az elöljáró. „A Csernátoni út egy kritikus hálózati rész, éppen ezért prioritásként kezeltük. November 4-én kezdték el a kivitelezést, de október 8-án már a pénz megvolt rá, tehát egy hónapot vártak a kezdéssel. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a hivatal akadályozza őket abban, hogy kész legyen a munkálat.”

Hirdetés
Hirdetés

Szilveszter nehezményezte, hogy a stadion előtti gondot sem küszöbölték még ki, holott az induló 35.000 lejes költség 130.000 lejre nőtt, annak érdekében, hogy teljesen új szakaszolócsapokat tartalmazó akna is legyen kiépítve, és még így is vállalta az önkormányzat a költségeket, csak oldódjon meg a probléma. „Ehhez képest 46 nap kellett, míg le tudták szerződni a munkálatot. Ez ebben a formában már nem kézdivásárhelyi, hanem cégmenedzsment gond, amit jeleztem az igazgató úrnak is. Úgy gondolom, ha nincs fizikai látszata az előrehaladásnak, akkor is le kell és le fogjuk kommunikálni a reális helyzetet a lakosság felé, mert ők a szenvedő alanyok.”

Pap Lajos a sajtótájékoztató végén az eddig elvégzett munkálatok pozitív hozadékáról is beszélt. Elmondta: sikerült jelentősen csökkenteni a vízveszteséget, a vízfogyasztás most 130 köbméter óránként az ezelőtti 250 helyett. 

Közlemény

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 24., 8:46
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hibaelhárítás helyett megkezdődött a „hibaáthárítás”.Vagyis szegény önkormányzat hibamentesítése.A választási ígéretek nem erről szóltak ugyan,de mit lehetett várni?Amit kellett megkaptuk.Egy jól (mellé)beszélő alpolgármestert,akinek doktori címe nem lesz elegendő sem a vízproblémák megoldásához,sem város egyéb gondjainak orvosolásához.Mert a megszerzett doktori cím mellé járó alpolgármesteri rang messze nem az a valóságban,mint amit szétkürtöltek a választások előtt.Paptól tényleg nem vár csodát senki,tehát ő végzi a dolgát eredmény nélkül.Igy marad az igazság,hogy előrelépés egy jó ideig nem lesz.

 • User
  Dátum: 2020. december 24., 20:25
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Névtelenségbe burkolózva könnyű papolni. Oda lehet állni és doktori címmel vagy anélkül eredmenyesebb munkát kell végezni. Mi a naív választopolgárok nagyon fogjuk értékelni.Kiss Erika.