Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miért kávészínű az „ivóvíz”?

A múlt hét folyamán több napon át zavaros, vízre semmilyen tekintetben nem emlékeztető sárlé folyt a kézdivásárhelyi vízcsapokon. A szolgáltató közleménye szerint újabb csőtörés okozta a galibát.

A közlemény szerint most is az 1918. december 1. utcában levő 100 cm-es átmérőjű vasvezetéken történt törés, nem messze a villanyrendőrtől, ahol kis kihagyásokkal folyamatosan történik ilyesmi, így ez okozta a közlemény szerint „a 25-én és 26-án az ivóvíz minőségében tapasztalt problémákat”. Megjegyezzük, hogy 23–24-én, illetve 27-én is zavaros víz folyt a csapokon.

A Közüzemek Rt. kommünikéja szerint a munkálatok rövid távon megoldást jelentenek a Kézdivásárhelyen tapasztalt gondokra, de a hosszú távú megoldás, meggyőződésük szerint, a régi vízvezetékek teljes cseréje, amelyet a hálózat tulajdonosával, a helyi önkormányzattal közösen tudnának megoldani. A közlemény szerint 2019-ben összesen 104 hibaelhárítást végeztek el, amiből 91 csőtörés volt. Az esetek többségében a 40 és 50 éves acél- és azbócement vezetékeken történtek a hibák – írják.

Hirdetés
Hirdetés

A vízhálózat korszerűsítésére 2011. március 22-én írták alá a szerződést Sepsiszentgyörgyön, a projektben négy város – Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna és Bodzaforduló – szerepelt. Az egész megyére a projekt értéke 107 millió euró volt, ebből az összegből Kézdivásárhely 23 millió eurót kapott az ivóvíz- és szenny­vízhálózatának felújítására és bővítésére. Bár a szerződést még Rácz Károly regnálása alatt írták alá, a tulajdonképpeni felújítás Kézdivásárhelyen csak 2013 derekán kezdődött el az új szennyvíztisztító állomás építésével. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük