Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Konkrét megoldás kell

Konkrét megoldás kell Kovászna megye

A céhes városbeli állandósult vízgondok kapcsán Balázs Attila, az EMNP megyei tanácsosa pénteken satótájékoztatón fejtette ki véleményét.

A megyei tanácsos elöljáróban hangsúlyozta, már egy hónapja felszólalt a megyei tanács ülésén, jelezve a kézdivásárhelyi vízgondokat. „Ha valaki úgy véli, a vízszolgáltató magáncég, az nem tudja az igazságot. Annak ugyanis Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Kovászna és több község társtulajdonosa, ahogy a megyei tanács is.” Hozzátette, a társaság alapítását anno az EMNP ellenezte. „A néppel elhitették, hogy az óriási befektetést igénylő projekttel megoldódnak Kézdivásárhely vízproblémái. Sajnos, amint azzal nap mint nap szembesülünk, ez nem így történt, hiszen nemcsak a vízminőséggel adódnak gondok, hanem a nyomással is, ugyanis gyakran a tömbházak második–harmadik emeletére annyira sem megy fel a víz, mint a régi, »korszerűtlen« rendszerrel”, érvelt.

Hirdetés
Hirdetés

Az említettek mellett a napirenden levő csőrepedések és a túlszámlázás is folyamatos gondot jelent, hangsúlyozta, melyek orvoslása nem tűr halasztást. „Ezért a megyei tanács tegnapi (múlt csütörtök – szerk.) ülésén kezdeményeztem, hogy a soron következő, október 24-ei ülésre hívják meg a Közüzemek Rt. vezetőségét egy beszámolóra, ahol tolmácsolnánk a kézdivásárhelyiek elégedetlenségeit, akiket megkérek, hogy a közösségi oldalamon tájékoztassanak a vízszolgáltatással kapcsolatos kifogásaikról.”

Hangsúlyozta, Kozsokár Attilától az egyes gondok orvoslását, illetve ezek időpontjának meghatározását kérnék. „Felkérem a társtulajdonos önkormányzatokat, ne bújjanak el a cég mögé, hanem hassanak oda a vízüzemek vezetésére, hogy oldják meg a céhes városbeli vízgondokat, ellenkező esetben drasztikusabb lépéseket kezdeményezünk”, summázott

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások