Felhívás!

Menni, vagy ne menni?

Menni, vagy ne menni? Kovászna megye

A választók véleményére is kíváncsi Benkő Erika azzal kapcsolatban, hogy a bukaresti török nagykövetség meghívta egy nagyszabású török estre, a Török Köztársaság kikiáltásának 96. évfordulóján. Az RMDSZ parlamenti képviselője szerint, a kiújult török–kurd feszültség miatt aggályos részt venni egy ilyen rendezvényen.

A parlamenti képviselő meghívóját posztolta Facebook-oldalára, és a választók véleményét kérte, hogy eleget tegyen-e a felkérésnek.

– Kisebbségi szervezet tagjaként nagyon aggályosnak tartom egy ilyenen megjelenni, hisz nyilvánvaló, hogy a török állam ellenségesen lép fel egy etnikai kisebbséggel, a kurdokkal szemben – mondta el megkeresésünkre a képviselő.

Benkő Erika szerint aligha hihető, hogy a törökök „emberbaráti meggondolásból” akarnak több millió menekültet telepíteni Észak-Szíriába.

– Látni kell, hogy ennek az akciónak egyedüli célja, hogy megtörjék a kurd etnikai tömböt, és a dél-törökországi és észak-szíriai kurdok közé egy többmilliós arab etnikai zónát telepítsenek – vélekedik a képviselő.

A választók továbbra is kifejthetik véleményüket Benkő Erika Facebook-oldalán.

A török–kurd ellentét azt követően éleződött ki ismét, hogy az amerikai hadsereg kivonult Észak-Szíriából, ahol évek óta a kurd csapatokkal együttműködve harcolt az Iszlám Állam fegyveresei ellen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások