Felhívás!

Menjünk Egyiptomba!

Menjünk Egyiptomba! Kovászna megye

Óriási népszerűségre tett szert a turisták körében Egyiptom, ami az ottani járványügyi szempontból biztonságos helyzetnek és a turizmusnak kedvező intézkedéseinek egyaránt köszönhető. No meg annak is, hogy visszatéréskor nem kötelező karanténba vonulni.

A turisztikai irodáknak az idei szezonban az jelentette a mentőövet, hogy hozzáférhető árakon, jó feltételek között lehetett Egyiptomba utazni. Bővült a célpontok palettája is, rengetegen foglaltak helyet nemcsak a korábban kedvelt piramisnéző körutakra, hanem Dél-Egyiptomba is. Marsa Alamba még direkt charter-járatot is indított a Tarom ez évtől, de általában véve is, ilyen tele még soha sem voltak a repülőgépek, magyarázta a jelenség okait lapunknak László Endre, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke.

Már szilvesztertől lehet fürödni a Vörös-tengerben, a szállodákban korrekt módon betartják a védőintézkedéseket, az üdülővárosokban alacsony a fertőzöttség, a turistáknak pedig már az megnyugtató, hogy PCR-teszt nélkül még a repülőre sem engedik fel az Egyiptomba indulókat. Reklamáció is annyira kevés volt, mint eddig még soha, mióta a szakmában dolgozom – tudtuk meg László Endrétől, aki hozzátette: – Az emberek, mint a kalitkába zárt madár, már nagyon szabadulnának, utaznának: úgy néz ki, május–júniusban még népszerű lesz Egyiptom, ahol a nagy hőség miatt július–augusztus extraszezonnak számít, de Törökország, Görögország is kihozta a maga szabályait a turistaszezonra. Csak az a baj, hogy mindkét ország „sárga”, azaz Romániánál magasabb fertőzöttségük miatt az onnan hazatérőknek karanténban kell ülniük.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.