Felhívás!

Egy hónap alatt 130 ezer lej

Egy hónap alatt 130 ezer lej Kovászna megye

Áprilisban, különféle törvénysértések miatt nem kevesebb mint 130 ezer lejre bírságolt a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség – tájékoztatott Lucian Cândea főfelügyelő. A szabálytalankodók között helyi önkormányzat is szerepel.

Az elmúlt hónapban harminc­ötször ellenőrzitek a háromszéki környezetvédelmi őrség munkatársai, és az észlelt rendellenességek miatt 13 bírságot, összesen 130 ezer lej értékű büntetést osztottak. Az említettek mellett a szükséges környezetvédelmi engedélyek hiánya miatt 2 cég működését is felfüggesztették: egy kézdivásárhelyi bútorkészítőről, illetve egy imecsfavi autóbontóról van szó, az utóbbi egy udvarban működött (helyszínen 23 forgalomból kivont járművet találtak). Lucian Cândea rámutatott, az említett cégek közül az egyiknek a képviselője a felfüggesztést kifogásolta, így perre adta a megyei környezetvédelmi őrséget.
A szabálysértők között helyi önkormányzat is szerepel: a baconi hivatalt a törvények által előírt maximális bírsággal, pontosabban 15 ezer lejre büntették, miután egy jelzés után bebizonyosodott, hogy a település területén törvénytelenül, egy helyen tárolnak elhasznált autógumikat, háztartási és építkezési hulladékot.
Az illegális hulladékszállítás a terén április utolsó hetében két büntetést róttak ki, ezek összértéke nem kevesebb mint 45 ezer lejre rúg. Ezek kapcsán az illetékesek elmondták, hogy dicséretes módon a bodoki, illetve kovásznai önkormányzat harcot hirdetett azon szabálysértők ellen, akik a természetbe hordják ki a hulladékot. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.