Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Menekültek az ebek

Menekültek az ebek Kovászna megye

Háromszéki viszonylatban is számos, tűzijáték, petárdarobbanás elől menekülő ebről került fel fotó a közösségi oldalakra, az aggódó gazdákon több állatbarát igyekezett segíteni, de akadtak olyanok is, akik arra biztatták a gazdikat, hogy következőkor egyszerűen zárják be valahová kedvenceiket.

Hirdetés
Hirdetés

A szépmezői kutyamenhely vezetőségétől megtudtuk, a korábbi években több, a durranások miatt elszökött ebekkel kapcsolatos jelzés futott be, ám idén egyetlen ilyen hívást sem jegyeztek. Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője elmondta, őket sem értesítette senki hasonlókról.

Az egyik sepsiszentgyörgyi kutyatartó még a szilveszter előtti napon sétáltatta kutyáját, amikor a városközpontban petárdát robbantottak, az eb pedig riadtan menekült.

– Utánaszaladtam, de nem válaszolt semmilyen parancsra. Szerencsére otthonunk fele szaladt, ám ott is eldurrantottak egy petárdát, ettől még jobban megrémült, alig tudtam megfogni. Sétáltatott, nevelt, emberbarát kutyáról van szó, de a durranástól megriadnak, és a félelem felülír mindent – mesélte a férfi.

A tűzijáték alatt kutyája mindvégig mellett volt (a tömbháza közelében lőtték fel a pirotechnikát), és tehetetlenül szemlélte, ahogy az eb reszket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük