Felhívás!

Melegben tárolt hús

Melegben tárolt hús Kovászna megye

Amint az várható volt, a városnapok alatt nem tétlenkedtek – lapunk is lencsevégre kapta ahogyan – a fogyasztóvédelmi ellenőrök, majd tegnap sajtóközleményt adtak ki a hétvégén észlelt rendellenességekről.

Négy nap alatt (április 27–30. között) tizenegy ellenőrzést tartottak, fokozott figyelemmel tüntetve ki az élelmiszerforgalmazókat. Tíz kereskedőnél 11 szabálytalanságot lepleztek le: öt figyelmeztetéssel megúszta, hatot megbírságoltak összesen 7 ezer lej értékben.

A sajtóközleményből megtudtuk: egy szatmári székhelyű kereskedő nem megfelelő hőmérsékleten tárolta hústermékeit, ezért 2 ezer lejjel büntették. De találtak hot dog- és szendvicsárust, aki nem tüntette fel a termékekben megtalálható allergéneket, és a mérlege sem felelt meg a szabályoknak, ezért ezer lejjel bírságolták. Ugyancsak ezer lejjel büntették azt a kürtöskalács-készítőt is, aki dió helyett – ezt írta a címkéjén – diót helyettesítő adalékanyagot használt, illetve az allergénanyagokat sem ismertette kuncsaftjaival.  De akadt, aki egészségügyi engedélyek nélkül árulta cukrásztermékeit, illetve a szokásos kihágást, a román fordítás hiányát is ezer lejjel sújtották.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.