Felhívás!

Értékelték a városnapokat

Értékelték a városnapokat Kovászna megye

Erős volt a nyitás és erős volt a zárás, és ez szépen keretezi a Szent György Napokat – hangzott el tegnap a rendezvényt kiértékelő sajtótájékoztatón. Kiderült, hogy a 300 tervezett programból mindössze két esemény maradt el, minden más megvalósult.

„Köszönöm azon szentgyörgyiek türelmét, akik számára a városünnep legfelemelőbb pillanata az, amikor másnap reggel kiürül a város, mivel olyan helyen laknak, hogy őket inkább zavarja a sok rendezvény. Ugyanakkor köszönet annak a rengeteg embernek, akik azon dolgoztak, hogy megszervezzék a Szent György Napokat” – így indította a sajtótájékoztatót Antal Árpád polgármester, aki egyfajta „szubjektív” elemzést végzett a begyűjtött értesülések alapján.

Elmondta, voltak jó és kevésbé jó döntések, és az egyik hiba az volt, hogy a Szent György Napok előtti kommunikáció nem volt annyira intenzív, mint az előző években. Ugyanakkor úgy vélte, hogy csökkenteni kellene a programpontok számát 200–250-re, mivel „túlnőtte a rendezvény a várost”.

Egy kicsit rendezetlen volt a Szent György tér, és talán túlzsúfolt volt a program a közösségi színpadon. „Nagyon kedves volt számomra, amikor a gyerekeknek volt kialakítva az a tér, és érdemes lenne ezen elgondolkodni”, fűzte hozzá a városvezető. Többnyire pozitívak a visszajelzések a múzeumkerti és a gyerekprogramokkal kapcsolatosan, és Antal ugyanakkor jónak tartja azt is, hogy a lacikonyhák a Lábas Ház előtt voltak az idén, mivel ez adott a főtérnek egy szellősséget.

A főszínpad jól működött, de talán kevesebb fellépőnek kellene lennie és később kezdeni az előadásokat, illetve idén is a „jogos” kritika érte a szervezőket, hogy későn volt a tűzijáték, mivel emiatt a kisgyerekek lemaradtak erről az élményről, sorolta a polgármester. Ami pedig a kulturális hetet illeti, megjegyezte, vannak pozitív és negatív visszajelzések is: úgy tűnik, hogy a színházi előadások tekintetében ez az új alternatív hullám nem volt eladható úgy, ahogy azt szerették volna, de ez egy örök dilemma, hogy kit kell meghívni.

Végezetül kiemelte: nagyon büszke a városlakókra, hogy a városünnep ideje alatt a zöldövezetek a parkban nem sérültek.

– Amikor több tízezer ember megmozdul egy ilyen rendezvény során, az, hogy utána a zöldövezetek rendben vannak, ez egy komoly civilizációs üzenet mindenki számára – fogalmazott a városgazda.  

Knop Ildikó, a 26. Szent György Napok programkoordinátora elmondta, a kulturális héten 3680 jegyet adtak el a színházi és zenés produkciók során, a bábszínházi és a gyerekelőadások mind teltházasok voltak. A kézművesvásáron, annak ellenére, hogy összeszűkült a tér, idén is 250 résztvevőt tudtak elhelyezni. Ugyanakkor kiemelte az önkéntesek munkáját, akikre, mint fogalmazott, bármikor lehetett számítani. Közel hetven diák csatlakozott be a szervezésbe, de a háttérben egy 32 fős kommunikációs csapat is dolgozott a rendezvény ideje alatt.

Ezenkívül naponta 70 fős köztisztasági alkalmazott – 60 alkalmazott hajnali műszakban, 10 személy pedig folyamatosan gyűjtötte a helyszíneken szétszóródott szemetet – biztosította a hulladékok begyűjtését és elszállítását. Akadt is amit, összesen 258 m³ hulladékot takarítottak össze.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.