Felhívás!

Megnyitnák a városmagot

Megnyitnák a városmagot Kovászna megye

A városvezetés újabb egyeztetést indított a Román Posta képviselőivel annak érdekében, hogy Sepsiszentgyörgy át tudja venni a városközponti postahivatal székhelyeként működő műemlék épületet, a volt Hungária szállót. Erről Antal Árpád polgármester számolt be legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Antal emlékeztetett, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megvásárolta a volt Romtelecom-épületet, és a Hungária szállóért cserébe a város felajánlotta a Postának az Olt utcai ingatlan egy részét. „Most újra tárgyalunk a Postával arról, hogy a Hungária szálló a város tulajdonába kerüljön. Ezt nagyon fontosnak tartanám, hiszen egyrészt egy értékes műemlék épületről van szó, másrészt pedig itt van ez a belső mag, egy nagyon szép projektünk, amely akkor lesz teljes, ha a Hungária szálló is az önkormányzat tulajdonába kerülne”, jegyezte meg a városvezető.

Ha ez megvalósulna, akkor gyakorlatilag ezen a részen is megnyithatnák a belső városmagot, és a Hungária szállótól át lehetne sétálni a főtérig. A belső városmag felújítása során összefüggő kis sétányokat hoznak létre, és a tervek szerint a jelenleg kihasználatlan belső tereken zöldövezeteket, kávézókat vagy éppen kisboltokat alakítanak ki. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.