Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdiszékiek is taroltak

Kézdiszékiek is taroltak Kovászna megye

Szeptember végén Budapesten tartották az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK), s ennek keretében zajlott a Legszebb Konyhakertek Magyarország 2017, valamint a szlovákiai Peszektergenyén a lekvárverseny díjazása is.

A rangos megmérettetésre székelyföldiek, így felsőháromszékiek is beneveztek, és nem tértek haza üres kézzel, hiszen a zsűri több első díjat kiosztott számukra.
A kézdiszékiek múlt pénteken, az egykori Finta-ház emeletén vehették át az elismeréseket a Székelyföldi Bio Egyesület és a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság Agrártanácsadási Osztályának képviselőitől: dr. Máthé Emmától, illetve Kozma Béla igazgatótól és Jancsó Szilvia Zsófia kertészmérnöktől.

A diplomák átadása előtt Máthé Emma, a Székelyföldi Bio Egyesület elnöke és Pro Agricultura Harghitae Universitas Felnőttképző Alapítvány képviselője röviden értékelte a kézdiszékiek teljesítményét, és a dicséretben sem fukarkodott, hiszen rendkívül jó eredményeket értek el a környékbeliek az OMÉK-en, ahol a legszebb konyhakerteket díjazták. Első díjat nyert a lemhényi Timár Katalin Odetta (ő a fődíjas), Bíró Melinda és Bokor Kinga, a szászfalusi Kovács Zsigmond, ezüstérmes lett az ozsdolai Gáll Verginia és a kézdivásárhelyi Kovács Julianna. A felvidéki, IV. Nemzetközi Lekvárverseny okleveleit is kiosztották, 15 személyt díjazva. A lekvárok versenyén többen részesültek arany, ezüst és bronz kitüntetésben. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük