A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kézdiszékiek is taroltak

Kézdiszékiek is taroltak Kovászna megye

Szeptember végén Budapesten tartották az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK), s ennek keretében zajlott a Legszebb Konyhakertek Magyarország 2017, valamint a szlovákiai Peszektergenyén a lekvárverseny díjazása is.

A rangos megmérettetésre székelyföldiek, így felsőháromszékiek is beneveztek, és nem tértek haza üres kézzel, hiszen a zsűri több első díjat kiosztott számukra.
A kézdiszékiek múlt pénteken, az egykori Finta-ház emeletén vehették át az elismeréseket a Székelyföldi Bio Egyesület és a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság Agrártanácsadási Osztályának képviselőitől: dr. Máthé Emmától, illetve Kozma Béla igazgatótól és Jancsó Szilvia Zsófia kertészmérnöktől.

A diplomák átadása előtt Máthé Emma, a Székelyföldi Bio Egyesület elnöke és Pro Agricultura Harghitae Universitas Felnőttképző Alapítvány képviselője röviden értékelte a kézdiszékiek teljesítményét, és a dicséretben sem fukarkodott, hiszen rendkívül jó eredményeket értek el a környékbeliek az OMÉK-en, ahol a legszebb konyhakerteket díjazták. Első díjat nyert a lemhényi Timár Katalin Odetta (ő a fődíjas), Bíró Melinda és Bokor Kinga, a szászfalusi Kovács Zsigmond, ezüstérmes lett az ozsdolai Gáll Verginia és a kézdivásárhelyi Kovács Julianna. A felvidéki, IV. Nemzetközi Lekvárverseny okleveleit is kiosztották, 15 személyt díjazva. A lekvárok versenyén többen részesültek arany, ezüst és bronz kitüntetésben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.