Felhívás!

RÖVIDEN

A figyelmetlen motoros

Szombaton Szentkatolna és Gelence között könnyű sérüléssel úszta meg figyelmetlenségét egy 28 éves motoros, holott a balesetnek csúnya vége is lehetett volna. A fiatalember túl közel haladt egy haszonjárműhöz, és amikor az lassított, hogy jobbra térjen, beleszaladt járgányával. Mindkét járművezető józan volt. Az időjárás változása miatt a közlekedésiek felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy kifejezetten figyeljenek a követési távolságokra, és közlekedjenek óvatosan.

Forgalmi bűncselekmények

A hétvégén a közlekedésiek leigazoltattak két ittas sofőrt, valamint egy gépkocsivezetőt is, akinek már korábban begyűjtötték a hajtási engedélyét. Utóbbit a megyeszékhelyi Oltmező utcában igazoltatták, a két ittas vezetőt Bodzafordulón szúrták ki. Vasárnapra virradóra egy 28 éves férfi 0,46 mg-os légalkoholszinttel vezetett, egy 23 évesnél pedig 0,57-et mértek. Mindkettőt bekísérték vérvételre, eljárás indul ellenük.

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az október 16. és 23. közötti időszakban 647 esetet láttak el, közülük 180 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 46 szív- és érrendszeri, 51 ideggyógyászati, 168 belgyógyászati, 138 gyerekgyógyászati, 40 nőgyógyászati, 43 pszichiátriai és 104 ortopédiai sürgősség, illetve 57 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 15 szülést bonyolítottak le, 8 lány és 7 fiú jött a világra. Erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 9 személy jelentkezett.

Traffipax

Ma a 11-es országúton Kökösben, Uzonban, Csernátonban, Nyujtódon és Sárfalván, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Kilyénben és Bükszádon, valamint Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. október 24., 19:52
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ma, Kézdivásárhelyen Bereck felől, közel 13 órakor egy 24 DIGI jelű, autónom Tv – és közvetítő duba elsöprő indulattal haladt el a benzinkút és a temető elötti körforgalom között. A csodálkozás kísérte, ahogy egy mentőkocsit meghazudtoló manőverekkel robogott tova. Akik mendegéltünk utána azt hittük, hogy valami cél miatt robog ekkora elszánással. Aztán menetközben lépésben elhaladt egy nyergesvontató mellett, a Lidl előtt lassított, amelyen kb. 10 – 14 – 17 cm átmérőjű fiatal faanyag púpósodott. Azt nem tudni, hogy felvett is valamit, aztán rohanás tovább, Eresztevény tetején láttam, elég lassan haladni, aztán a vasút felé, viszonylag szintén lassabban. Később, elrohant a korábbi megszokott ütemben. Egy fiatal erdő kiirtása vajon milyen nyommal múlt ki? Így mennek tönkre a lehetséges bizonyítékok….